AKTUELLE REJSER


Rom november 2024: Rom til alle tider
    ”Rom for viderekomne"  -men begyndere kan også være med!   ....

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen - '24
      Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien   22....

Uge 40: Valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel og vandring i naturparken
    Nu også direkte fly fra BILLUND -og selvfølgelig også fra Kastrup       ....

Uge 38: Valg mellem akvarel med Nina Ferlov, sprog, madkurser og vandring.
    Efter succesen i 2022 og 2023 er vi glade for at kunne udbyde et nyt  ....

Italienske uger - Århus - 2024
Se mere på Foreningen Società Dante Alighieri's hjemmeside på dette LINK Læs ....

Uge 41/42, 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL eller SPROGSKOLE
  8. - 15. oktober 2024   (Se tilsvarende kursus 7.- 14. maj 2024....

17-24 maj. 2025: Bridge Golf og eller Sprog
    NYT NU OGSÅ MED MULIGHED SPROGKURSUS   Lørdag 17. maj....

17-24 maj. 2025: Sprogkursus ved Adriaterhavet!
  NYT NU OGSÅ MED MULIGHED SPROGKURSUS   Lørdag 17. maj - lørda....

Højskolen på Sicilien
  Se de mange spændende rejser til Sicilien 2004 på dette LINK   ....

Maj 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL, SPROG , VANDRING
    NYT OG GODT! DIEKTE FLY FRA BILLUND og KASTRUP Vi kan nu tilb....

Rom marts 2024: Antikken og moderne Arkitektur
    Rom 2024: Antikken og moderne Arkitektur   2. – 8. marts 2024....

Foråret 2024 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan nu igen udbyde en pragtfuld haverejse til Italien.   Fascinerende haver i Norditalien f....

7.- 14 maj NYT: Vandringer i naturparken Casentinese
    NYT OG GODT! Vi kan nu tilbyde vandringer i naturparken Casentinese....
    
 

Uge 38: Valg mellem akvarel med Nina Ferlov, sprog, madkurser og vandring.

 

 

Efter succesen i 2022 og 2023 er vi glade for at kunne udbyde et nyt 

 

Akvarelkursus med Nina Ferlov - stadig få pladser på akvarel

 

 

 

og for andre deltagere er der også stadig valgmulighed mellem kuser i italiensk sprog og italiensk mad samt  vandringer i Naturparken casentinese

 

 

NB: Værelserne på selve hotellet er udsolgte; men der er ledige pladser i de skønneste lejligheder -bl.a i borgmesterens hus!  Man kan roligt tage disse forslag!

 

 

Sensommer i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel og naturvandringer

14. – 21. september 2024

 

Akvarelkursus med Nina Ferlov 

Madkurser på restauranter og hjemme ved la mamma 

Intensive sprogkurser

Vandringer i Naturparken med Davide Prati, se LINK

-masser af fælles udflugter

 

I samarbejde med Foreningen Dante Alighieri arrangerer Italien Information service (IIS AS) en skøn og aktiv rejse for alle interesserede. Det er en enestående mulighed for at forene ferie med et aktivt ophold i Sanpiero in Bagno, midt i Italiens grønne hjerte på grænsen mellem Emilia Romagna, Toscana, og le Marche, i det område som hedder Tosco-Romagnolo og som var en del af Toscana ind til 1923.

 

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK 

Husk at have Dankort og gyldigt pas klar.

NB: Vores billetbureau har hævet billetgebyret gevaldigt til nu kr 375.- men ved tilmelding senest 1. febbruar '24 kan du spare gebyret ved på næstsidste side i betaling/bestilling at indtaste denne rabatkode: GEBYR, så falder prisen med kr 375,- 

 

 

 

Vi har valgt at rejse i september for at sikre optimalt vejr

DIREKTE SAS-FLY FRA KASTRUP TIL BOLOGNA

 

På rejsen kan man opleve det rigtige, uspolerede Italien, med kvalitet og gæstfrihed som i de gode dage i 1960’erne. Vi bliver en del af hverdagslivet.

 

Der kommer ingen andre udenlandske turister: Italien information Service er det eneste rejsebureau i verden, som arrangerer rejser med ophold i San Piero. Alle tidligere deltagere er faldet for byen og ikke mindst for dens imødekommende indbyggere.

 

Rejseleder:

Ib Larsen, Direktør Italien Information Service A/S (IIS). Presidente Società Dante Alighieri, Console Onororio

 

San Piero in Bagno

Sanpiero in Bagno og Bagno di Romagna er to dele af samme by, to perler på én snor, og er én og samme kommune: Bagno di Romagna er den ”fine” del af kommunen med ca. 800 indbyggere og med de flotte kurbadehoteller og med de mange italienske turister. San Piero (ca. 3.000 indbyggere) er der, hvor de lokale (og vi) faktisk bor, lever og arbejder og hvor der er folkeligt og liv om aftenen; altså det ”rigtige” og helt uspolerede Italien.

 

Rammeprogram:

 

Valg mellem fire ’linjer’ – og dertil mange fælles udflugter.

 

MALE/TEGNE-AKVARELSKOLEN: Det er IGEN lykkedes os at lokke den kendte og meget dygtige billedkunstner og akvarellærer Nina Ferlov med til Italien. 

 

Gennem mange år har Nina Ferlov en uge om sommeren ledet et akvarelkursus på Skals Højskole for Håndarbejde, for både øvede og uøvede, som alle har fået indføring i det grundlæggende i det at male en god akvarel. 

I 2022 og 2024 var vi så heldige at får lokket Nina Ferlov med til Italien: Det var en stor sucess, kurset blve lynhurtigt overtegnet og alle meget glade og tilfredse.

 

”Vi kender i kunsthistorien danske kunstnere, der har malet akvarel i italienske landskaber. Jeg glæder mig til som kunstner og lærer at gå ud i Italien med jer, som har lyst til og mod på at male landskab og natur med øje for detaljer og helhed.

Akvarel og natur hænger – ja så naturligt – sammen. Farver, pensel, papir og vand. Så lidt og så enkelt. Det er hvad akvarelmaleren behøver at have med, når skal males ude i landskabet”.

Nina Ferlov

Se flere video mv. om Nina Ferlov på dette LINK

 

Vandring/trekking med Davide Prati, se LINK

Se de fantastiske og smukke, ukendte steder som blot venter på dig på vores vandrerejser.  Se LINK

 

MADLAVNINGSKURSUS: Vi har fået en aftale med byens meget forskellige restauranter og hvert sted laver vi husets specialiteter: Traditionel, italiensk mad sammen med kokken. Vi kommer bl.a. på: Osteria del Teatro, hvor Carmen og Bruno har indrettet et virkelig hyggeligt madsted, og her kommer vi til at lave bl.a. ost og andre retter, som de altid er blevet lavet. Vi har også fået en aftale med den ”røde” arbejderrestaurant, dér hvor arbejderne kommer – og selvfølgelig hedder denne restaurant Primo Maggio (= Den 1. maj!) og her står værten Sauro og tager mod gæsterne, mens hans søster, mor og mormor arbejder i køkkenet og laver mad nøjagtigt, som de altid har gjort. Vi skal også på den meget besøgte restaurant il Giardino, som er smagfuldt indrettet af de to søstre, som ejer den og som begge står i køkkenet og laver mad med enestående stil og smag. Vi kommer i et privat hjem og laver mad med - og som - vores mamma altid har gjort. 

 

SPROGSKOLEN: hvor vi sammen med lærere fra den lokale sprogskole for udlændinge tilbyder intensiv undervisning på 6 niveau'er alt efter kursisternes udgangspunkt og behov.  www.scuolapalazzomalvisi.com.

Deltagelse forudsætter altså ikke nødvendigvis kendskab til italiensk. Der er kurser for nybegyndere, viderekomne og meget øvede. Undervisningen vil foregå på selve sprogskolen Palazzo Malvisi i Bagno di Romagna.
For sprogskoleeleverne vil der blive rig lejlighed for både at lære og praktisere italiensk. Maks. 3-6 elever på hvert hold. Mindst 20 timers sprogundervisning og mulighed fore at høre og tale meget italiensk ude i byen, samt deltagelse i meget af det øvrige program. Mulighed for tilkøb af yderligere seks sprogtimer.  Stadig flere pladser

 

Fællesudflugter:

 

Udover undervisningen vil der være mange fælles aktiviteter og udflugter og foredrag for alle deltagerne.

 

Indholdet i rejsen vil være meget varieret og i løbet af ugen bliver der flere udflugter, bl.a. til 'Dante-byen' med Dantes grav: Ravenna med de pragtfulde mosaikker!

Alle interesserede kan komme på trøffeljagt i bjergene.

 

Vi vil blive modtaget på byens rådhus – og der vil blive mulighed for at deltage i byens dagligliv..

 

Vores gæster kan glæde sig til en unik oplevelse med natur, kultur og god mad – man bliver helt sikkert et bedre (og gladere og tungere) menneske af at deltage. Antallet af pladser er begrænset, og vi har allerede mange forhåndstilmeldinger.

 

Et detaljeret program for de enkelte dage vil foreligge ved ankomsten, da det kan variere lidt på grund af vejret; men vi kan garantere et tæt program hver dag!

Praktiske oplysninger:

 

TILMELDING og betaling af depositum via dette  LINK 

Direkte SAS-fly fra Kastrup – Bologna T/R
Lørdag den 14. september kl. 15.40  fra Kastrup med ankomst Bologna 17.45  og derfra fælles transfer  til vores hotel i Sanpiero in Bagno til indkvartering og skøn aftensmad.

 

Lørdag den 21. september kl. 18.35 fra Bologna med ankomst Kastrup kl. 20.35.

Vi har valgt et direkte fly, uden mellemlandinger, og således at også jyder og fynboer mv kan komme ud og hjem på rimeligt menneskelige og endog nå at bestille billige Orange Billetter med DSB:

 

LOGI:
Vi får 8 dage i Sanpiero in Bagno. Der er stadig ledige pladser i lejligheder med eget bad, hvor man enten bor alene eller et par kan dele lejligheden..PRIS per person i dobbeltværelse kr. 11.880 for et godt 60’er hotel med fuldpension, transfers i Italien og udflugter og undervisning på de valgte kurser – Kort sagt ALT er inkluderet i denne enestående rejse. Der er et begrænset antal eneværelser på selve hotellet. Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr. * (Se også nedenstående information om single-rabat og rabat ved at dele værelse i lejlighed).

 

Med alle de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende.*

 

*Vi kan også tilbyde en enestående single-rabat: Spar enkeltværelsestillægget: indlogering på enkeltværelse i lejlighed, hvor man så deler badeværelse med et par andre rejsedeltagere. Lejlighederne ligger 100-200 meter fra hotellet og alle måltider vil naturligvis være på hotellet.

Hvis to personer deler et dobbeltværelse i lejlighed, ydes rabat på kr 1.000/person. Man skal altid angive, hvem man forinden har aftalt at dele værelse med.

Prisen fremgår ved valget af logi.

 

 

I prisen er inkluderet:

 

•     Flytransport non stop, Kastrup-Bologna T/R inkl. lufthavnsskatter, 8 kg håndbagage og 23 kg. kuffert

•     Transfer lufthavn - hotel t/r i Italien

•     7 nætter på dobbeltværelse på Hotel Bologna i San Piero in Bagno

•     Fuldpension, inkl. ¼ husets vino

•     Udflugter og de valgte kurser efter

•     Entréer til alle de arrangementer og seværdigheder, der er fælles arrangementer

I forbindelse med tilmeldingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr. 3.000. Restbeløbet opkræves automatisk cirka 6 uger før afrejsen.

 

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

Husk at have Dankort og gyldigt pas klar.

 

 

 

Afbestillingsregler:

 

Ved framelding tidligere end 6 uger før rejsen refunderes 50% af rejsen, ved 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og i begge tilfælde altid med fradrag af kr. 1000 udover depositum. Vi anbefaler derfor, at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK

NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rejse til destinationen, så refunderes hele det indbetalte beløb uden besvær!

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING!

 

GDPR-nyt

På sidste side i tilmeldingen, har du mulighed for aktivt at angive, om vi må udforme en deltagerliste med følgende information: Navn, postnummer, by og e-mail-adresse. Vi vil aldrig opgive vejnavn og heller ikke telefonnummer.

Listen sendes kun til de øvrige deltagere, må ikke deles med 3. part og skal i øvrigt destrueres ved hjemkomsten fra en rejse. En deltagerliste giver mulighed fx for at aftale fælles kørsel til lufthavn og andre, hyggelige fordele.

Det er helt frit, om man vil stå på listen eller ikke.

 

Nærmere oplysninger Ib Larsen, [email protected]. Tlf 8626 1666

 

Italien Information Service as optræder kun som agent for de medvirkende flyselskaber, og det er alene disse, der har ansvar for flyrejsens korrekte gennemførelse.

 

 

Portræt af toscansk landskab
 
 
 
 
Markedsdag i San Piero
 
Markedsdag foran hotel Bologna med helt, helt uundværlige maskiner!
 
Madkursus på Gambero Rosso
 
 
Besøg hos et par glade og festlige stenhuggere !
 
Den centrale pladsi San Piero en markedsdag
 


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  [email protected]