AKTUELLE REJSER


Højskolen på Sicilien
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle....

Sensommer i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
    NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne r....

Efterår 2021 med KOKKESKOLE eller SPROGSKOLE
      UDSOLGT - VENTELISTE Der er stadig få pladser på næ....

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rej....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Gentages 14. - 21.  maj 2022 Årets bedste og billigste BRIDGE- og/eller ....

Rom i december 2021 med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde....

Italienske uger - Århus - 2021
De italienske uger i Aarhus gentages 2021 NU ÅBNET FOR TILMELDING Se me....

Rom foråret 2022: Antikken og moderne Arkitektur
GENTAGES FORÅRET 2022 Datoer følger august 2021   KOPI af rejseprogram 2020: En rejse fo....

Kopi af Foråret 2022 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan snart udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien fo....

Foråret 2022 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan snart udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien fo....

Kulturrejse til Firenze 2022
NYT: Rejsen bliver gentaget 2022 Nærmere følger den 1. juni 2021     Programmet for 2020....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Efterår 2021 med KOKKESKOLE eller SPROGSKOLE

PÅ VECCHIO CONVENTO I PORTICO DI ROMAGNA
     

UDSOLGT - VENTELISTE

Der er stadig få pladser på næsten tilsvarende rejse i den følgende uge, 13.- 20. oktober i Bagno di Romagna med valg mellem: Sprogskole, madkurser, akvarel og med mange udflugter, trøffelmarked, trøffeljagt mm.

Se mere på dette LINK

 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rejse til destinationen (tid og sted), så refunderes hele det indbetalte beløb uden bøvl og besvær.

 


6. - 13. oktober, 2021

Direkte fly på menneskelige tider

 

En hel uge med valg mellem (KOKKESKOLE), SPROGSKOLE eller MALING/AKVAREL.

 

NB: Ledige pladser på SPROGSKOLEN og på MALING/AKVAREL, men UDSOLGT/VENTELISTE på KOKKESKOLEN. Men der er ledige pladser på MADKURSERNE på tilsvarende rejser i nabo-landsbyen Sanpiero in Bagno  8. - 15. september  og 13. - 20. oktober

 

Hvis du vil på venteliste til rejsen til Portico di Romagna / Vecchio Convento 6. - 13. oktober eller vil kontaktes, når der udbydes en ny rejse til Vecchio Convento, så send en e-mail til ib@iis.dk Tilmeld dig også mailinglisten på forsiden af www.iis.dk. 

 

(Kokkeskole internationalt kendte kokke, solidt forankrede i lokale traditioner og råvarer.  5 formiddage).

Sprogskole på alle niveauer, 20 sprogtimer på Sprogskolen Scuola Verde

Maling/akvarel hos lokal kunstner og malelærer

 

For alle er der: Trøffeljagt, udflugt til Ravenna, Besøg på vingård, byrundtur - og mange andre livsglade oplevelser.

 

Arrangeres sammen med Dante Alighieri

 

TILMELDING og betaling af depositum: Via dette LINK

 

Ophold i den lille by Portico di Romagna, som indtil 1923 var en del af Toscana, men nu er i det mindre besøgte, men smukkere, Emilia Romagna.  Smukke gyder, flotte udsigter, middelalderhuse, en flod og malerisk bro – motiver nok til flere måneders akvarel-ophold!

 

PORTICO DI ROMAGNA er bl.a. kendt som Beatrice Portinaris hjemby. Beatrice var Dante Alighieri’s evige og uforløste forelskelse og inspirerende muse og ledsager gennem Dante’s Paradiso.

 

Vi kommer midt i trøffelsæsonen og søndag den 8. oktober er den lille by helt forandret: Stort marked med trøfler og alt andet godt fra skovbunden ”Sagra dei frutti del sottobosco”.

 

Det er sæson for ”sagre”, som alle ligger om søndagen. Derfor har vi valgt direkte fly onsdag – onsdag.

 

Vi har arrangeret rejsen således, at man kan deltage i det herlige marked om søndagen

 

Vi skal selvfølgelig på trøffeljagt og også på en skøn vandretur til det legendariske vandfald ”L’acqua cheta” som Dante omtaler i sin Guddommelige Komedie.  

 

Vi bor på det byens bedste og eneste hotel, det charmerende hotel Al Vecchio Convento, www.vecchioconvento.it  Hotellet har en af regionens bedste restauranter og dertil hver morgen uden sidestykke den bedste morgemadsbuffet i Italien!

 

Ib Larsen fortæller om sit helt specielle forhold til Portico di Romagna:

 

 

Jeg opdagede den lille by Portico di Romagna for måske 10 år siden. En skøn perle, som man falder pladask for!

 

Lidt om hotellet og familien: Den voksne, meget voksne, generation består af livstykket Marisa, som man altid kan høre.. og hendes mere stille, enestående søde mand, Gianni, som sammen med sønnen Matteo styrer køkkenet.

 

Matteo er samtidig leder af sprogskolen.

 

På rejsen er der fuldpension. Normalt er drikkevarer ikke inkluderede, men rent undtagelsesvist har vi besluttet at inkludere ¼ husetsvin / person til måltiderne. Hotellet har i øvrigt et fantastisk vinkort og kokkene i det familiedrevne hotel er desuden meget kvalificerede sommelier. Derfor vil det være synd ikke at udnytte deres viden og varierede vinkort, hvis man har lyst. Vin og drikkevarer ud over ¼ / person/måltid skrives blot på egen regning og afregnes med hotellet aftenen før afrejsen.

 

Familiens to sønner har god smag, både med hensyn til mad og vin .. og er begge gift med skønne, danske piger: Først sendte jeg Ulla ned på et kursus for italiensklærere. Jeg havde haft Ulla som studerende på Italiensk på Århus Universitet. Da hun senere fik en gymnasielærer-stilling, spurgte hun mig, hvor hun lige kunne få rigtigt gang i det italienske igen. Jeg sendte hende til skolen i Portico for at følge skolens dygtige lærere – hmm det er nu mindst 8-9 år siden, og hun er ikke kommet tilbage endnu, men blev altså hos skoleleder Matteo. De har nu to skønne unger – og Ulla arbejder både på sprogskolen og med en del af administrationen/booking på hotellet.

 

Et par år senere overgik samme lykkelige skæbne Camilla, som blot liiiige skulle have et sprogkursus. Service og opmærksomheden fra Massi var overvældende: Også de er nu lykkeligt gift og har også et skønt dansk-Italiensk barn. Efter nogle år sammen i Portico di Romagna, er de i 2020 flyttet til Odder (DK), hvor de har åbnet en autentisk, italiensk restaurant.

 

Der er ikke flere ugifte sønner i familien, så de kvindelige rejsedeltagere kan ikke gøre sig forhåbninger om en af sønnerne…. Meeeennn, en  aften har vi arrangeret musik og fest på hotellet: Mange af byens mænd plejer at komme: Kendere siger, at de danser guddommeligt og kan give pigerne en svingom, så kinderne bliver røde og tankerne flyver lyserøde og  langt bort..

 

 

Rammeprogram:

 

Direkte fly fra Kastrup - Bologna R/T

 

Onsdag den 6. oktober kl. 18.55 og altså ikke så sent, men så sent at alle kan nå både at komme i skole eller på arbejde og også at nå frem fra 'Provinsen' og samtidig nå flyet fra Kastrup kl. 18.55 Direkte fly til Bologna med ankomst kl. 21.00 og derfra med vores egen bus til natmad og natvin på hotellet.

 

Onsdag den 13. oktober fra Bologna kl. 16.25. Så har man både nået at få undervisning om fredagen, fået sen og ypperlig afskedsfrokost og kan nå frem til lufthavnen i god tid med vores egen bus.  Ankomst Kastrup kl. 18.30 så man kan nå hjem i rimelig sengetid og stadig have lidt dansk efterårsferie tilbage, tid til at slappe af efter en skøn og indholdsfyldt uge

 

Med de valgte flytider får man maksimalt udnyttelse af dagene.

 

Vi har valgt denne periode, da det er den bedste årstid, hvor naturen øser af sin rigdom. Om søndagen den 10. oktober  er der det store trøffelmarked i Portico, med trøfler, kastanjer, boder og festligt. Markedet er berømt i hele Italien og hedder: Sagra dei Frutti di Bosco e dell' Artiginato artistico, Portico di Romagna. Når man søger på Google kommer der mange og meget tillokkende billeder og beskrivelser frem  

 

KOKKESKOLEN ved Matteo, som bl.a. også har arbejdet på Michelin-restauranter i både Sverige og i Danmark, samt i Reykjavik til gastronomisk træf.

5 formiddage nogle timer frem til frokost. En af dagene vil være som festmedhjælper-assistance til aftenens fest på hotellet og en dag pasta, tre dage med varierede menuer.

 

SPROGSKOLEN:  Vi tilbyder 20 intensive sprogtimer. www.academyolmo.com - og forskellige klasser for forskellige niveauer, fra helt begyndere til viderekomne: Der er altid et passende niveau!

 

MALE/AKVAREL-SKOLE med dygtig, lokal underviser på godt engelsk, perfekt italiensk og smil og tegnsprog.

 

Et detaljeret program for de enkelte dage vil foreligge ved ankomsten; men vi kan garantere et tæt program hver dag!

 

 

 

LOGI: Enten på www.vecchioconvento.it, som er et "Albergo diffuso" - som består af selve hotellet og et rigtigt pænt anneks 50 meter fra hoved-hotellet med samme flotte værelser som på hotellet.

Dertil et antal lejligheder i byen. NB: Da byen kun har 400 indbyggere og er meget lille, er der maks kun hundrede til lejlighederne!

Man kan altså vælge mellem ‘Hotel' inkl. annekset - eller med rabat at bo i en dele-lejlighed -. se nærmere nedenfor.

 

PRIS per person i dobbeltværelse på hotel/anneks kr. 10.880, - for rigtigt godt hotel med fuldpension (ex. drikkevarer udover 1/4 fl.  husets vino til måltiderne). Om søndagen den 10. oktober er frokost ikke inkluderet, da man er nødt til at smage på alle fristelserne på det store marked.

 

Tillæg for enkeltværelse på hotel/anneks: 1.000 kr.

 

Men vi kan også tilbyde et antal ENEVÆRELSER uden tillæg ved indlogering i en af de skønne lejligheder, hvor man får sit eget værelse og nogle med adgang til sit eget badeværelse! 

 

I priserne er inkluderet fly R/T (inkl. bagage op til 20 kg.), transfers i Italien og udflugter og undervisning på de valgte kurser – Kort sagt ALT er inkluderet i denne enestående rejse.

 

 

Med alle de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende - og husk mulighed for at undgå tillæg for enkeltværelse.

 

 

TILMELDING og betaling af depositum: Via dette LINK

 

 

Ved evt. framelding senere end 6 uger før rejsen refunderes halvdelen af rejsens pris (minus 1.000  kr. til administration udover depositum). Ved evt. framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr.1000 udover depositum. Vi anbefaler derfor, at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK

 

NB: Såfremt rejsen må aflyses pga. Udenrigsministeriets nye rejserestriktioner, som måtte fraråde rejser til området i det pågældende tidsrum, får man naturligvis hele det indbetalte beløb retur og uden bøvl og besvær!

 

 

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring.. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING!

 

 

Nærmere oplysninger Ib Larsen, ib@iis.dk

Tlf 8626 1666

 

 

 

NB: Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.

 

 

Trøffelhunde og trøffeljæger

 
Hotel-Ristorante Al Vecchio Convento
Skønne værelser
Familiedrevet hotel med fire generationer
Madkurser: Frisk pasta
Sprogkurser
Malekurser
Trøffelmarked
Kanstaniesælger på søndagsmarkedet

De to brødre Massimiliano og Matteo
Aftenstemning i gårdhaven
 
Zucchini-blomster klar til tilberedning
"Il Vulcanino" - Italiens mindste vulkan
Vi hygger og bager pizza i gårdhaven    
     
     
     
     
     


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk