AKTUELLE REJSER


Uge 40: Valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel og vandring i naturparken
    Nu også direkte fly fra BILLUND -og selvfølgelig også fra Kastrup       ....

Rom november 2024: Rom til alle tider
    ”Rom for viderekomne"  -men begyndere kan også være med!   ....

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen , 20255!
    Rejsen fra juni 2024 bliver gentaget i 2025 og i samme periode. ....

Uge 38: Valg mellem akvarel med Nina Ferlov, sprog, madkurser og vandring.
    Efter succesen i 2022 og 2023 er vi glade for at kunne udbyde et nyt  ....

Italienske uger - Århus - 2024
Se mere på Foreningen Società Dante Alighieri's hjemmeside på dette LINK Læs ....

Uge 41/42, 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL eller SPROGSKOLE
  8. - 15. oktober 2024   (Se tilsvarende kursus 7.- 14. maj 2024....

17-24 maj. 2025: Bridge Golf og eller Sprog
    NYT NU OGSÅ MED MULIGHED SPROGKURSUS   Lørdag 17. maj....

17-24 maj. 2025: Sprogkursus ved Adriaterhavet!
  NYT NU OGSÅ MED MULIGHED SPROGKURSUS   Lørdag 17. maj - lørda....

Højskolen på Sicilien
  Se de mange spændende rejser til Sicilien 2004 på dette LINK   ....

Maj 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL, SPROG , VANDRING
    NYT OG GODT! DIEKTE FLY FRA BILLUND og KASTRUP Vi kan nu tilb....

Rom marts 2024: Antikken og moderne Arkitektur
    Rom 2024: Antikken og moderne Arkitektur   2. – 8. marts 2024....

Foråret 2024 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan nu igen udbyde en pragtfuld haverejse til Italien.   Fascinerende haver i Norditalien f....

7.- 14 maj NYT: Vandringer i naturparken Casentinese
    NYT OG GODT! Vi kan nu tilbyde vandringer i naturparken Casentinese....
    
 

Uge 41/42, 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL eller SPROGSKOLE

PÅ VECCHIO CONVENTO I PORTICO DI ROMAGNA

 

8. - 15. oktober 2024

 

(Se tilsvarende kursus 7.- 14. maj 2024 på dette LINK)

 

Portico di Romagna

 

Ib Larsen fortæller om sit helt specielle forhold til Portico di Romagna:

 

Jeg opdagede den lille by Portico di Romagna for måske 10 år siden. En skøn perle, som man falder pladask for!

 

PORTICO DI ROMAGNA er bl.a. kendt som Beatrice Portinaris hjemby. Beatrice var Dante Alighieri’s evige og uforløste forelskelse og inspirerende muse og ledsager gennem Dante’s Paradiso.

 

Byen, som indtil 1923 var en del af Toscana, men nu er i det mindre besøgte, men smukkere, Emilia Romagna.  Smukke gyder, flotte udsigter, middelalderhuse, en flod og malerisk bro – motiver nok til flere måneders akvarel-ophold!

 

Albergo Vecchio Convento:

 

Vi bor på det byens bedste og eneste hotel, det charmerende hotel Al Vecchio Convento, www.vecchioconvento.it  Hotellet har en af regionens bedste restauranter og dertil hver morgen uden sidestykke den bedste morgenmadsbuffet i Italien!

 

Lidt om hotellet og familien: Den voksne, meget voksne, generation består af livstykket Marisa, som man altid kan høre. og hendes mere stille, enestående søde mand, Gianni, som sammen med sønnen Matteo styrer køkkenet. Matteo er samtidig leder af sprogskolen.


Familiens to sønner har god smag, både med hensyn til mad og vin og er begge gift med skønne, danske piger: Først sendte jeg Ulla ned på et kursus for italiensklærere. Jeg havde haft Ulla som studerende på Italiensk på Århus Universitet. Da hun senere fik en gymnasielærer-stilling, spurgte hun mig, hvor hun lige kunne få rigtigt gang i det italienske igen. Jeg sendte hende til skolen i Portico for at følge skolens dygtige lærere – hmm det er nu mindst 12 år siden, og hun er ikke kommet tilbage endnu, men blev altså hos skoleleder Matteo. De har nu to skønne unger – og Ulla arbejder både på sprogskolen og med en del af administrationen/booking på hotellet.


Et par år senere overgik samme lykkelige skæbne Camilla, som blot liiiige skulle have et sprogkursus. Service og opmærksomheden fra Massi var overvældende: Også de er nu lykkeligt gift og har også et skønt dansk-Italiensk barn. Efter nogle år sammen i Portico di Romagna, er de i 2020 flyttet til Odder (DK), hvor de har åbnet en autentisk, italiensk restaurant. 

 

Der er således ikke flere ugifte sønner i familien. Men i løbet af vores ophold arrangeres en festlig aften med den bedste mad og vin, musik og med deltagelse af landsbyens danseglade mænd, som nok skal give deltagerne farve i kinderne og tankernepå flugt.

 

 

Rammeprogram:

 

KOKKESKOLEN ved Matteo, som bl.a. også har arbejdet på NOMA i København og på andre Michelin-restauranter i både Sverige og i Danmark, samt flere gange i Reykjavik til gastronomiske træf.

 

5 formiddage nogle timer frem til frokost. En af dagene vil være som festmedhjælper-assistance til aftenens fest på hotellet og en dag pasta, tre dage med varierede menuer.

 

SPROGSKOLEN:  Vi tilbyder 20 intensive sprogtimer - www.academyolmo.com  - i forskellige klasser for forskellige niveauer, fra helt begyndere til viderekomne: Der er altid et passende niveau!

 

MALE/AKVAREL-SKOLE 

NYT OG GODT!

 

Vi kan nu også tilbyde et akvarelkursus med Anne Mette Daa Natorp i Italiens måske smukkeste landsby, i perlen Portico di Romagna.

 


Anne Mette Daa Natorp fortæller:

Jeg er uddannet skolelærer i 1993 fra Aarhus seminarium, med billedkunst som liniefag.

At male akvarel passer bedst til mit temperament, og det jeg gerne vil udtrykke. 

Det bedste er at akvarel er let at have med på rejser. Man kan sidde ude med pensler, vand og farve, og gengive det specifikke steds atmosfære og stemning på papiret eller i skitsebogen.  En skitse eller akvarel bliver skabt, og stedet tager bo i erindringen på en ny måde.

Kursus i akvarelmaleri: Med base i PORTICO DI ROMAGNA, omgivet af smuk natur, bjerglandskaber, vandfald, bymiljøer samt utallige andre motiver, underviser jeg i akvarel teknikker for begyndere og øvede. 

Teknikker der får dig i gang med at male dine indtryk og derigennem også fastholde dine rejseminder.

Skitser og dagbogsnotater, kan udforskes senere i studiet og der kan arbejdes med at forfine akvarellen. 

Mit focus ligger i undervisningen på at du får glæden ved akvarelfarverne og lyst til at være modig med dit maleri. Akvarellens egenskaber er utallige og en evig kilde til forundring.

Materialeliste følger senere.

Se mere her om Anne Mette Daa Natorp

 

 

Et detaljeret program for de enkelte dage vil foreligge ved ankomsten; men vi kan garantere et tæt program hver dag!

 

Vi har valgt denne periode, da det er den bedste årstid, hvor naturen øser af sin rigdom. Om søndagen den 13. oktober er der det store trøffelmarked i Portico, med trøfler, kastanjer, boder og festligt. Markedet er berømt i hele Italien og hedder: Sagra dei Frutti di Bosco e dell' Artiginato artistico, Portico di Romagna. Når man søger på Google, kommer der mange og meget tillokkende billeder og beskrivelser frem.

 

Vi skal selvfølgelig på trøffeljagt og også på en skøn vandretur til det legendariske vandfald ”L’acqua cheta” som Dante omtaler i sin Guddommelige Komedie.

 

Praktiske oplysninger:

 

TILMELDING og betaling af depositum LINK

 

Direkte fly fra Kastrup - Bologna R/T

 

Tirsdag den 8. oktober Direkte SAS-fly kl. 17.25 og altså så sent at næsten alle kan nå både at komme i skole eller på arbejde og også at nå frem fra 'Provinsen' og samtidig nå flyet fra Kastrup 17.25 Direkte fly til Bologna med ankomst  19.30  og derfra fælles bus og til hotellet til skøn aftensmad & aftenvin

 

Tirsdag den 15. oktober fly kl. 20.05 med ankomst kastrup kl. 22.05.  Man kan så nå hjem i rimelig tid og stadig have dansk efterårsferie tilbage, tid til at slappe af efter en skøn og indholdsfyldt uge.

 

Vi kan nu også tilbyde direkte fly fra/til Billund

Den 8. oktober fra Billund kl. 10.30 med ankomst Bologna kl. 12.50

Den 15. oktober fra Bologna kl. 13.05 med ankomst Billund kl. 15.15

Med de valgte flytider får man maksimalt udnyttelse af dagene.

 

LOGI: Enten på www.vecchioconvento.it , som er et "Albergo diffuso" - som består af selve hotellet og et rigtigt pænt anneks 50 meter fra hoved-hotellet med samme flotte værelser som på hotellet.

 

Dertil et antal lejligheder i byen. NB: Da byen kun har 400 indbyggere og er meget lille, er der maks kun hundrede meter til lejlighederne!

 

Man kan altså vælge mellem ‘Hotel' inkl. annekset - eller med rabat at bo i en dele-lejlighed - se nærmere nedenfor.

 

PRIS per person i dobbeltværelse på hotel/anneks kr. 11.880, - for rigtigt godt hotel med fuldpension (ex. drikkevarer udover 1/4 fl.  husets vino til måltiderne). Om søndagen den 13. oktober er frokost ikke inkluderet, da man er nødt til at smage på alle fristelserne på det store marked.


Tillæg for enkeltværelse på hotel/anneks: 1.000 kr.

 

Men vi kan også tilbyde et antal ENEVÆRELSER uden tillæg ved indlogering i en af de skønne lejligheder, hvor man får sit eget værelse og nogle med adgang til sit eget badeværelse!  Valgmulighed og pris fremgår ved bestillingen.

 

I priserne er inkluderet fly R/T. kuffet på op til 20 k samt en lille håndbagage, transfers i Italien og udflugter og undervisning på de valgte kurser – Kort sagt ALT er inkluderet i denne enestående rejse.

 

Med alle de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende - og husk mulighed for at undgå tillæg for enkeltværelse.

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

HUSK at have Dankort og gyldigt pas parat.

 

Ved bestillingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr. 3.000,-

NB: Vores billetbureau har i år hævet billetgebyret til kr. 375.- Men ved bestilling senest den 1. februar, slipper man for billetgebyret således: På næstsidste side i bestilling/betaling indtastes denne rabatkode: GEBYR

 

Så falder prisen med kr. 375,-

 

Afbestillingsregler

 

Ved evt. framelding senere end 6 uger før rejsen refunderes halvdelen af rejsens pris (minus 1.000  kr. til administration udover depositum). Ved evt. framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr.1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK

 

GDPR-nyt

På sidste side i tilmeldingen, har du mulighed for aktivt at angive, om vi må udforme en deltagerliste med følgende information: Navn, postnummer, by og e-mail-adresse. Vi vil aldrig opgive vejnavn og heller ikke telefonnummer.

Listen sendes kun til de øvrige deltagere, må ikke deles med 3. part og skal i øvrigt destrueres ved hjemkomsten fra en rejse. En deltagerliste giver mulighed fx for at aftale fælles kørsel til lufthavn og andre, hyggelige fordele.

Det er helt frit, om man vil stå på listen eller ikke.

 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde rejsetidspunket og destinationen, refunderes hele det indbetalte beløb uden bøvl og besvær.

 

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING!

Nærmere oplysninger Ib Larsen, [email protected]
Tlf 8626 1666

 

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.

 

 

 

Trøffelhunde og trøffeljæger

 
Hotel-Ristorante Al Vecchio Convento
Skønne værelser
Familiedrevet hotel med fire generationer
Madkurser: Frisk pasta
Sprogkurser
Malekurser
Trøffelmarked
Kanstaniesælger på søndagsmarkedet

De to brødre Massimiliano og Matteo
Aftenstemning i gårdhaven
 
Zucchini-blomster klar til tilberedning
"Il Vulcanino" - Italiens mindste vulkan
Vi hygger og bager pizza i gårdhaven    
     
     
     
     
     


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  [email protected]