AKTUELLE REJSER


Rom november 2024: Rom til alle tider
    ”Rom for viderekomne"  -men begyndere kan også være med!   ....

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen - '24
      Store oplevelser i Alto Adige – Norditalien   22....

Uge 40: Valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel og vandring i naturparken
    Nu også direkte fly fra BILLUND -og selvfølgelig også fra Kastrup       ....

Uge 38: Valg mellem akvarel med Nina Ferlov, sprog, madkurser og vandring.
    Efter succesen i 2022 og 2023 er vi glade for at kunne udbyde et nyt  ....

Italienske uger - Århus - 2024
Se mere på Foreningen Società Dante Alighieri's hjemmeside på dette LINK Læs ....

Uge 41/42, 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL eller SPROGSKOLE
  8. - 15. oktober 2024   (Se tilsvarende kursus 7.- 14. maj 2024....

17-24 maj. 2025: Bridge Golf og eller Sprog
    NYT NU OGSÅ MED MULIGHED SPROGKURSUS   Lørdag 17. maj....

17-24 maj. 2025: Sprogkursus ved Adriaterhavet!
  NYT NU OGSÅ MED MULIGHED SPROGKURSUS   Lørdag 17. maj - lørda....

Højskolen på Sicilien
  Se de mange spændende rejser til Sicilien 2004 på dette LINK   ....

Maj 2024: KOKKESKOLE, AKVAREL, SPROG , VANDRING
    NYT OG GODT! DIEKTE FLY FRA BILLUND og KASTRUP Vi kan nu tilb....

Rom marts 2024: Antikken og moderne Arkitektur
    Rom 2024: Antikken og moderne Arkitektur   2. – 8. marts 2024....

Foråret 2024 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan nu igen udbyde en pragtfuld haverejse til Italien.   Fascinerende haver i Norditalien f....

7.- 14 maj NYT: Vandringer i naturparken Casentinese
    NYT OG GODT! Vi kan nu tilbyde vandringer i naturparken Casentinese....
    
 

Italienske uger - Århus - 2024

Tag med til Italien og kom hjem hver aften

Se mere på Foreningen Società Dante Alighieri's hjemmeside på dette LINK

Læs om de italienske uger 2024:

Società Dante Alighieri fortsætter succesen med at give alle italiensk-interesserede muligheden for at tage på en uges intensivt ophold i Italien – og alligevel komme hjem hver aften!!

 

Til gengæld er der gratis parkering, fantastiske undervisere, god mad, skønne medkursister, aftenarrangement, frugtordning og gratis kaffe og té mm – og dertil en ”Early Bird- rabat” på kr. 180,- ved tilmelding senest den 29. februar kl. 12.00. Ved bestillingen skal du på næstsidste side indtaste denne rabatkode: BIRD

 

Mulighed for kun at betale DEPOSITUM og så betale restbeløbet 5 uger før kursusstart. På allersidste side i betalingen vælger du, om hele beløbet – eller kun depositum – skal betales nu; men så du er sikret en plads på de efterspurgte italienske uger.

 

De italienske uger bliver altid hurtigt overtegnede, så hurtig tilmelding tilrådes.

 

De ”Italienske Uger” er flyttet til den skønneste oase centralt i Aarhus Nord, i parklignende og fredfyldte omgivelser og med hyggelige undervisnings- og foredragslokaler. Der er GRATIS PARKERING ved kursuscentret – en besparelse for bilister på mindst kr. 400,-/uge.

 God foredragssal og spisesal.

 

Vi har lyttet til deltagernes ønske om et ’energi-tilskud’ om eftermiddagen, så der vil være frisk frugt mv om eftermiddagen – og naturligvis hele dagen er der gratis kaffe, te, samt koldt kildevand.

 

Tilmelding til selve kurserne i 2023: Brug linket på denne hjemmeside

 

 

Tag til Italien i en uge – og kom hjem hver aften! 

 

 

Vi flytter igen Italien til Århus, hvor vi tilbyder superintensive uger med kurser, foredrag, mad, film mv, der giver de samme sproglige oplevelser og fordele, som hvis man var på rejse i Italien.

 

Vi har med glæde konstateret den store tilslutning til kurset, hvor deltagerne kommer rejsende fra hele Danmark.

 

Flytningen af Italien til Aarhus vil foregå i samarbejde med én af Italiens bedste og kendteste sprogskoler: Scuola Palazzo Malvisi fra Bagno di Romagna, som vi i flere år har samarbejdet med. Denne skole, som udelukkende beskæftiger sig med at undervise udlændinge i italiensk, sender nogle af deres faste lærere til Århus i hele den periode, kurset varer. Endvidere underviser en af de indfødte lærere, som nu bor i Aarhus, på kurset.

 

Vi kan derfor tilbyde de friskeste impulser af både sprog og kultur. Undervisningen vil hele tiden foregå på italiensk, og du vil få både hørt og talt meget mere italiensk end tidligere. De italienske lærere er vant til at udtrykke sig på et meget enkelt, smukt og forståeligt italiensk, og da også en vores egne, italienske lærere vil være til stede under kurset, vil du altid have muligheden for også at få forklaringer på dansk!

 

I en hel uge beskæftiger du dig kun med italiensk og med Italien – med bl.a. 20 timers intensiv sprogundervisning samt flere foredrag og film. Det giver en maksimal sprogpåvirkning, og så glemmer du ikke fra den ene undervisningsgang til den næste. Sådan repeteres det, du allerede har lært inden og under kurset og talefærdigheden forbedres væsentligt.

 

Vi har haft den dejlige erfaring, at de fleste kursister på tredjedagen af kurset spontant har sagt, at de nu var begyndt at drømme på italiensk!

 

SPROGUNDERVISNINGEN vil afhængigt af deltagerantal foregå på 3 – 4 niveauer, og der underinddeles i mindre grupper ved de praktiske øvelser og samtaler.

 

For at sikre et rimeligt udbytte skal man som minimum have et beskedent kendskab til italiensk for at deltage, svarende til mindst et års undervisning på aftenskole. Der er niveauer for deltagere med fra mindst ca. et års undervisning på aftenskole eller lignende – og op til livslangt studium og interesse for italiensk.

 

Vi vil under alle omstændigheder lave en lille, hurtig sprogtest, så alle er sikre på at komme på det rigtige niveau. Da lærerne jo er vant til at undervise også helt nybegyndere i (og på) italiensk, vil det ikke blive svært at forstå det talte, italienske sprog!

Der bliver ikke hjemmearbejde, men med støtte i materialer, som vi bl.a. får op fra Italien specielt til dette kursus – korte tekster, video, sange, lege, billeder og meget andet godt – vil vi snakke og lege os gennem mange af de situationer, som man bl.a. som turist kan komme ud for i Italien.

 

Du skal ikke forvente at lære meget nyt, da kursets hovedformål netop er at aktivere det allerede indlærte, passive ordforråd! Men en speciel og vigtig del af det italienske sprog vil der dog blive gjort meget ud af: Kropssprog, gestus og mimik – uden hvilket en italiener ikke kan udtrykke sig. Man siger, at en italiener ikke kan tale, hvis han får hænderne bundet på ryggen!  Vi vil give en “gloseliste” til de mange tegn og fagter, som obligatorisk ledsager det talte sprog.

 

Italiensk mad: Vi vil på skift lave en lettere frokost sammen hver dag, og mens retterne simrer, vil vi fortsætte samtalen på italiensk og måske smage lidt på det store udbud af italienske vine. Det er på ingen måde et decideret madkursus, ofte en pastaret, en salat og noget ost – og alle kan deltage uden nogen forudsætninger (om ikke andet så skære brødet og åbne vinen!) – vi vil kun lave nogle simple og hurtigere retter, hvor vi bruger nødvendigheden af at spise frokost som en god undskyldning for også at lave mad sammen.

 

Foredragene og filmene er for alle og vil blive brugt som udgangspunkt for samtale på holdene. Specielt på niveau 1 vil underviseren være opmærksom på at give en god introduktion inden foredraget/filmen med nyttige, centrale gloser og vendinger. Under og efter foredraget/filmen kan man stille spørgsmål og senere diskutere videre på de enkelte hold. Emnerne kan bl.a., være om italiensk musik, film, folklore, vine, og give ideer til nye rejsemål.

 

Informazioni:

 

  • Kursussted: "Skovvangens Fritidscenter, Skovvangsvej 127. 8200 Aarhus N
  • Lærere: Fra Den Italienske sprogskole i Aarhus og Centro di Lingua e Cultura Italiana/Palazzo Malvisi
  • Kursusplan:

09.00 – 12.00 Sprogundervisning

12.00 – 13.00 Fælles frokost

13.00 – 14.00 Sprogundervisning

14.15 – 15.15 Foredrag/film o.a.

 

 

Extra og gratis aften-arrangement:

Som en særlig gestus til de mange udenbys deltagere, vil der desuden være ekstra og gratis foredrag og arrangement på letforståeligt italiensk ved indfødte undervisere. Alle deltagere er naturligvis velkomne.

 

 

I 2011 var prisen kr. 1.910, –   I 2024 er prisen kun kr. 2.180,-

 

Prisen dækker alle udgifter til undervisning, foredrag, film, undervisningsmaterialer samt udgifter til fælles, lettere frokost (ekskl. drikkevarer, der kan købes til rimelige priser), kaffe & te, koldt kildevand i pauserne samt eftermiddagsfrugt mv. – og nu også tilbud om aftenarrangement.

 

TILMELDING: Links er på www.dante-alighieri.dk  

 

I*I forbindelse med tilmeldingen kan man (indtil 5 uger før kursusstart) vælge evt. kun at betale et depositum, -eller hele beløbet. Ved tilmelding senere end 5 uger før kursusstart betales hele kursusafgiften på én gang. Der tillægges et beskedent gebyr for billetkøb/kreditkort. Beløbet fremgår tydeligt, inden endelig betaling accepteres.

 

‘DET MED SMÅT’: Depositum er altid kr. 500,- Rabatten anvendes enten straks, hvis hele beløbet betales på én gang, eller først når restbeløbet betales. Men rabatprisen er noteret i systemet!  Depositum refunderes kun, hvis kurset, mod forventning, ikke får nok deltagere – hvilket er usandsynligt, da der allerede er dejligt mange tilmeldte, og stadig plads til flere. Ved framelding senere end fem uger før kursusstart refunderes restbeløbet kun, såfremt kurset sælges til anden side, og da altid med fradrag af kr. 500 (udover depositum) til dækning af administration.

 

NB: Deltagere, som ikke er tilmeldt Folkeregistret i Aarhus Kommune, skal oplyse hele CPR-nummeret: Alle deltagere modtager et lille tilskud fra egen kommune – et beløb som så reguleres mellem kommunerne netop på basis af CPR-nummeret. Vi behandler naturligvist disse informationer med den største omhu: Oplysningerne er krypterede og kun en eneste, betroet medarbejder kan få adgang til de krypterede oplysninger.  Efter kursusstarten bliver CPR-nummeret helt slettet fra vores database.

 

Hvis der skulle være problemer med tilmelding eller betalingen, så kontakt Foreningen på [email protected]

 

Husk også Dantes ophold i Italien med valgmuligheder mellem kulturrejser til Rom, Firenze, Venedig – og aktive rejser med sprog, madkurser, tegning/akvarel, bridge, golf og vandringer i nationalparken, se  LINK

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  [email protected]