AKTUELLE REJSER


Højskolen på Sicilien
KUN TO PLADSER TILBAGE: Sicilien 11-18 november Læs om rejsen HER ....

Uge 40: Valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel og vandring i naturparken
Få pladser tilbage   Nu også direkte fly fra BILLUND -og fra Kastrup   NYT: Akvarelku....

Uge 38: Valg mellemakvarel, sprog, madkurser og vandring.
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rejse,....

Sommerhøjskole med Thomas Harder og Nils Arne Sørensen - '23
UDSOLGT - Venteliste     Store oplevelser i Alto Adige – Nor....

Italienske uger - Århus - 2023
Se mere på Foreningen Società Dante Alighieri's hjemmeside på dette LINK Læs ....

Uge 41: KOKKESKOLE, SPROGSKOLE eller AKVAREL
Udsolgt - venteliste.  Der er få pladser på tilsvarende rejse uge 40.  ....

Forsommer i Italien med valg mellem sprog, madkurser, vandring og akvarel. UDSOLGT
UDSOLGT - Venteliste. Få pladser i uger 40.   NYT: Akvarelkurser ....

OVERTEGNET. 20-27 maj. Bridgehøjskole- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Nu også direkte fly fra BILLUND - og fra Kastrup.     ....

Foråret 2023 i farverige, italienske haver og parker. GENTAGES 2024
Vi kan nu igen udbyde en pragtfuld haverejse til Italien.   Fascinerende haver i Norditalien f....

Foråret 2023 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan  nu udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien.   Rejsen gentages og er snart på h....
    
 

Uge 41: KOKKESKOLE, SPROGSKOLE eller AKVAREL

PÅ VECCHIO CONVENTO I PORTICO DI ROMAGNA

Udsolgt - venteliste. 

Der er få pladser på tilsvarende rejse uge 40. 

 

 

Nu også direkte fly fra BILLUND -

og fra Kastrup.

 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde rejsetidspunket og destinationen, refunderes hele det indbetalte beløb uden besvær.

 

Portico di Romagna

 

Ib Larsen fortæller om sit helt specielle forhold til Portico di Romagna:

 

Jeg opdagede den lille by Portico di Romagna for måske 10 år siden. En skøn perle, som man falder pladask for!

 

PORTICO DI ROMAGNA er bl.a. kendt som Beatrice Portinaris hjemby. Beatrice var Dante Alighieri’s evige og uforløste forelskelse og inspirerende muse og ledsager gennem Dante’s Paradiso.

 

Byen, som indtil 1923 var en del af Toscana, men nu er i det mindre besøgte, men smukkere, Emilia Romagna.  Smukke gyder, flotte udsigter, middelalderhuse, en flod og malerisk bro – motiver nok til flere måneders akvarel-ophold!

 

Albergo Vecchio Convento:

 

Vi bor på det byens bedste og eneste hotel, det charmerende hotel Al Vecchio Convento, www.vecchioconvento.it  Hotellet har en af regionens bedste restauranter og dertil hver morgen uden sidestykke den bedste morgenmadsbuffet i Italien!

 

Lidt om hotellet og familien: Den voksne, meget voksne, generation består af livstykket Marisa, som man altid kan høre. og hendes mere stille, enestående søde mand, Gianni, som sammen med sønnen Matteo styrer køkkenet. Matteo er samtidig leder af sprogskolen.


Familiens to sønner har god smag, både med hensyn til mad og vin og er begge gift med skønne, danske piger: Først sendte jeg Ulla ned på et kursus for italiensklærere. Jeg havde haft Ulla som studerende på Italiensk på Århus Universitet. Da hun senere fik en gymnasielærer-stilling, spurgte hun mig, hvor hun lige kunne få rigtigt gang i det italienske igen. Jeg sendte hende til skolen i Portico for at følge skolens dygtige lærere – hmm det er nu mindst 12 år siden, og hun er ikke kommet tilbage endnu, men blev altså hos skoleleder Matteo. De har nu to skønne unger – og Ulla arbejder både på sprogskolen og med en del af administrationen/booking på hotellet.


Et par år senere overgik samme lykkelige skæbne Camilla, som blot liiiige skulle have et sprogkursus. Service og opmærksomheden fra Massi var overvældende: Også de er nu lykkeligt gift og har også et skønt dansk-Italiensk barn. Efter nogle år sammen i Portico di Romagna, er de i 2020 flyttet til Odder (DK), hvor de har åbnet en autentisk, italiensk restaurant.

 

Der er således ikke flere ugifte sønner i familien. Men i løbet af vores ophold arrangeres en festlig aften med den bedste mad og vin, musik og med deltagelse af landsbyens danseglade mænd, som nok skal give deltagerne farve i kinderne og tankernepå flugt.

 

 

Rammeprogram:

 

KOKKESKOLEN ved Matteo, som bl.a. også har arbejdet på NOMA i København og på andre Michelin-restauranter i både Sverige og i Danmark, samt flere gange i Reykjavik til gastronomiske træf.

 

5 formiddage nogle timer frem til frokost. En af dagene vil være som festmedhjælper-assistance til aftenens fest på hotellet og en dag pasta, tre dage med varierede menuer.

 

SPROGSKOLEN:  Vi tilbyder 20 intensive sprogtimer - www.academyolmo.com  - i forskellige klasser for forskellige niveauer, fra helt begyndere til viderekomne: Der er altid et passende niveau!

 

MALE/AKVAREL-SKOLE med dygtig, lokal underviser på rigtigt godt engelsk, perfekt italiensk og smil og tegnsprog.

 

Et detaljeret program for de enkelte dage vil foreligge ved ankomsten; men vi kan garantere et tæt program hver dag!

 

Vi har valgt denne periode, da det er den bedste årstid, hvor naturen øser af sin rigdom. Om søndagen den 9. oktober er der det store trøffelmarked i Portico, med trøfler, kastanjer, boder og festligt. Markedet er berømt i hele Italien og hedder: Sagra dei Frutti di Bosco e dell' Artiginato artistico, Portico di Romagna. Når man søger på Google, kommer der mange og meget tillokkende billeder og beskrivelser frem.

 

Vi skal selvfølgelig på trøffeljagt og også på en skøn vandretur til det legendariske vandfald ”L’acqua cheta” som Dante omtaler i sin Guddommelige Komedie.

 

Praktiske oplysninger:

 

TILMELDING og betaling af depositum LINK

Direkte fly fra Kastrup - Bologna R/T

 

Lørdag den 7. oktober Direkte SAS-fly kl. 15.40 og altså så sent at næsten alle kan nå både at komme i skole eller på arbejde og også at nå frem fra 'Provinsen' og samtidig nå flyet fra Kastrup 15.40 Direkte fly til Bologna med ankomst  17.45  og derfra fælles bus og til hotellet til skøn aftensmad.

 

Lørdag den 14. oktober fly kl. 18.35 med ankomst kastrup kl. 20.35.  Man kan så nå hjem i rimelig tid og stadig have dansk efterårsferie tilbage, tid til at slappe af efter en skøn og indholdsfyldt uge.

 

Vi kan nu også tilbyde afgange fra/til Billund

Den 7. oktober fra Billund kl. 17.55 med ankomst Bologna kl. 20.05

Den 14. oktober fra Bologna kl. 15.15 med ankomst Billund kl. 17.25

Med de valgte flytider får man maksimalt udnyttelse af dagene.

 

LOGI: Enten på www.vecchioconvento.it , som er et "Albergo diffuso" - som består af selve hotellet og et rigtigt pænt anneks 50 meter fra hoved-hotellet med samme flotte værelser som på hotellet.

 

Dertil et antal lejligheder i byen. NB: Da byen kun har 400 indbyggere og er meget lille, er der maks kun hundrede meter til lejlighederne!

 

Man kan altså vælge mellem ‘Hotel' inkl. annekset - eller med rabat at bo i en dele-lejlighed - se nærmere nedenfor.

 

PRIS per person i dobbeltværelse på hotel/anneks kr. 11.880, - for rigtigt godt hotel med fuldpension (ex. drikkevarer udover 1/4 fl.  husets vino til måltiderne). Om søndagen den 8. oktober er frokost ikke inkluderet, da man er nødt til at smage på alle fristelserne på det store marked.


Tillæg for enkeltværelse på hotel/anneks: 1.000 kr.

 

Men vi kan også tilbyde et antal ENEVÆRELSER uden tillæg ved indlogering i en af de skønne lejligheder, hvor man får sit eget værelse og nogle med adgang til sit eget badeværelse! For to samrejsende der deler et dobbeltværelse i lejlighed ydes yderligere rabat kr. 1.000/person. Valgmulighed og pris fremgår ved bestillingen.

 

I priserne er inkluderet SAS-fly R/T (inkl. håndbagage 8 kg. samt kufertbagage op til 23 kg.), transfers i Italien og udflugter og undervisning på de valgte kurser – Kort sagt ALT er inkluderet i denne enestående rejse.

 

Med alle de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende - og husk mulighed for at undgå tillæg for enkeltværelse.

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

 

Ved bestillingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr. 3.000,-

 

Afbestillingsregler

 

Ved evt. framelding senere end 6 uger før rejsen refunderes halvdelen af rejsens pris (minus 1.000  kr. til administration udover depositum). Ved evt. framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr.1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK

 

NB: Såfremt rejsen må aflyses pga. Udenrigsministeriets nye rejserestriktioner, som måtte fraråde rejser til området i det pågældende tidsrum, får man naturligvis hele det indbetalte beløb retur uden besvær!

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING!

Nærmere oplysninger Ib Larsen, [email protected]
Tlf 8626 1666

 

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.

 

 

 

Trøffelhunde og trøffeljæger

 
Hotel-Ristorante Al Vecchio Convento
Skønne værelser
Familiedrevet hotel med fire generationer
Madkurser: Frisk pasta
Sprogkurser
Malekurser
Trøffelmarked
Kanstaniesælger på søndagsmarkedet

De to brødre Massimiliano og Matteo
Aftenstemning i gårdhaven
 
Zucchini-blomster klar til tilberedning
"Il Vulcanino" - Italiens mindste vulkan
Vi hygger og bager pizza i gårdhaven    
     
     
     
     
     


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  [email protected]