AKTUELLE REJSER


Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde rejsetids....

Foråret 2022 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan  nu udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien forå....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Årets bedste og billigste BRIDGE- og/eller GOLFREJSE   Lørdag....

Højskolen på Sicilien
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle....

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rej....

Rom i december 2021 med Patrick Kragelund og lokale eksperter
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde....

Italienske uger - Århus - 2022
De italienske uger i Aarhus gentages 2022 NU ÅBNET FOR TILMELDING TIL DEN FØR....

Rom foråret 2022: Antikken og moderne Arkitektur
GENTAGES FORÅRET 2022 Datoer følger august 2021   KOPI af rejseprogram 2020: En rejse fo....

Kulturrejse til Firenze 2022
NYT: Rejsen bliver gentaget 2022 Nærmere følger den 1. juni 2021     Programmet for 2020....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Rom i december 2021 med Patrick Kragelund og lokale eksperter

 

 

 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde denne rejse (tid og sted), så refunderes hele det indbetalte beløb!

 

Italien Information Service (IIS) arrangerer sammen med Dante Alighieri igen en kulturrejse til Rom. I forhold til tidligere Rom-rejser, har vi forlænget rejsen med en hel dag, så vi også får tid til både at besøge kendte steder og også at forny indholdet af hensyn til tidligere rejsedeltagere.

 

Rejseledere:


Patrick Kragelund, dr. phil. & ph.d., tidl. direktør for Danmarks Kunstbibliotek, har stor fortrolighed med Rom, hvor han fra 1984-90 var vicedirektør på Det danske Institut.

Tina Montalbano, cand. mag, bosat i Rom og vores bedste, lokale ekspert.
Ib Larsen, Direktør Italien Information Service, Italiensk konsul, Presidente Dante Alighieri

 

Program og tema for rejsen:

 

I KEJSERNES OG PAVERNES ROM

 

I næppe nogen anden større by er årtusinders historie så synligt til stede i det daglige gadebillede som i Rom. Sammenhænge, referencer tværs over århundrederne kommer til syne overalt, hvor man færdes. Resterne af et tempel her; en barokkirke der og et fascistisk postkontor et tredje sted. Det er sammenhængene mellem fx. disse tre, og de historier de fortæller, vi vil rette opmærksomheden imod. For således at tegne et omrids af Roms "store" historie.

 

Vi besøger de kejserlige paladser på Palatin og den største af de kejserlige pragtvillaer, Villa Adriana i Tivoli, og en håndfuld af pavernes og kardinalernes paladser og villaer (Villa d'Este i Tivoli, Villa Giulia, Villa Borghese og Palazzo Colonna i Rom, alle med samtidige udsmykninger og rige kunstsamlinger). Antikkens, renæssancens, barokkens og nyere tids gadeanlæg og pladser samler byens enkelte dele til store helheder. Skulpturer og fontæner fortæller historie. Vi ser og lytter til dem. 

 

Den religiøse arkitektur spiller selvsagt en hovedrolle i pavernes by. Vi besøger en håndfuld af Roms skønneste kirker og dvæler ved deres billedkunstneriske udsmykning fra oldkristne mosaikker til barokkens mest overdådige loftsmalerier, ser på altertavler og monumentale pavegrave. Fra midt i 1700-tallet frem til i dag har Rom været mål for rejsende fra Nord- og Centraleuropa; nogle valgte at blive i Rom resten af livet.  De blev begravet på den såkaldte protestantiske kirkegård. Vi besøger denne stemningsfulde lokalitet; en kulturhistorisk perle der måske tydeligere end noget andet sted i byen fortæller om Italiens og Roms aldrig svækkede dragende magt.

 

 

Patrick Kragekund, dr. phil. & ph.d., tidl. direktør for Danmarks Kunstbibliotek, har stor fortrolighed med Rom, hvor han fra 1984-90 var vicedirektør på Det danske Institut. Hans forsknings ene hovedfokus er det antikke Roms litteratur og historie, om hvilke emner han for nylig har publiceret bogen Roman Historical Drama (Oxford University Press 2015); det andet hovedfokus er den antikke kulturs efterliv, specielt i dansk arkitektur og billedkunst. Hans disputats om en af de mest antik bevidste danske kunstnere, Abildgaard. Kunstneren mellem Oprørerne (Kbh. 1999) blev af Weekendavisen erklæret "en af årets ti bedste bøger".

Tina Montalbano er cand.mag. bosat i Rom og vores bedste. lokale ekspert.

Ib Larsen, direktør, Italiens konsul i DK, presidente Società Dante Alighieri

 

Ib Larsen vil som vanligt på IIS’s rejser forsøge at holde styr på det praktiske og på gæsterne.

 

Praktiske oplysninger

 

Der er afgang med SAS fra Kastrup den 2. december kl. 11.55 ankomst til Rom kl. 14.25 og hjemrejsen er den 9. december kl.15.15 med ankomst Kastrup kl.17.50. Det giver en eftermiddag, samt seks hele dage og så også ltid til indkøb den sidste dag.

 

Det vil være muligt at tilkøbe tilslutningsfly med SAS til ovenstående fly fra både Aalborg, Aarhus og Billund. Tillægsprisen  kr. 985,- fremgår ved valg og bestillingen af rejsen. Fra Aalborg kl. 07.05. Fra Aarhus/Tirstrup kl. 09.35 og fra Billund kl. 06.20.

 

I Rom bor vi på Roms bedste og mest centralbeliggende, trestjernede hotel, 4 minutter fra Ghetto’en, 2 minutter fra Campo de’ Fiori og 5 minutter fra Trastevere, - et charmerende og nyindrettet, trestjernet, med elevator og dertil god morgenmad og altså den allerbedste beliggenhed.

 

Dagsprogram, med forbehold for forbedringer følger på hjemmesiden, men med Danmarks to førende eksperter kan man roligt allerede nu tilmelde sig og derved sikre sig en plads på en rejse, som hurtigt plejer at blive udsolgt.

 

Husk at vi i vores rejseprogrammer altid holder meget mere end vi lover.

 

Turen er for alle kunsthistorisk og historisk interesserede, nye såvel som tidligere Rom-farere, som føler trang til at få en forståelse for antikkens, renæssancens, barokkens og det nyere Italiens kunstneriske og politiske udtryk. Der kræves ingen specielle forudsætninger – bortset fra glæden ved at få en pragtfuld by og en god historie serveret af gode fortællere, der mestrer at formidle deres stof på en enestående god måde.

 

Det bliver en historisk vandretur, der giver et indblik i Roms levende ”arkæologi”. Der vil blive slidt på sålerne, så det er vigtigt at være rimeligt gående og at have gode travesko med: Men vi vil også være meget opmærksomme på dem, som ikke er hurtigløbere og så hjælpe med at formidle fælles taxikørsel: Taxi er billig i Rom - hvis fire personer deler en taxi, kan det højst koste 3 € /person, selvom man skal langt omkring for at komme rundt til alt det spændende. 

I kirker og paladser skal vi se en del loftsmalerier, hvorfor det kan være en god ide at medbringe en lille teaterkikkert eller lignende.

 

Vi bruger formiddagene og en stor del af eftermiddagene til det tilbudte program.

 

Alle aftener spiser vi sammen på gode, folkelige restauranter. Der skulle blive lidt mulighed for på egen hånd at gå i butikker eller lade sig bestjæle på markeder eller i busser – det er også farverige aspekter af Rom! Efter behov tilbyder vi råd og vink om yderligere oplevelser. Vejret er sikkert mildere end i Danmark og før-julestemningen med det bløde kulbuelys om aftenen er fortryllende.

 

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende. I det omfang, det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ’parret’ med anden rejsende på dobbeltværelse – ellers betales det normale enkeltværelsestillæg.

 

Det endelige time-for-time-program vil ligge klar inden afrejsen, men med denne rejse gør man klogt i at tilmelde sig hurtigt, for det bliver en uforglemmelig smuk og oplevelsesrig tur på den bedste årstid at besøge Rom.

 

Rejsen koster pr. person i dobbeltværelse kr. 12.800

 

I prisen er inkluderet:

 

  • Flytransport Kastrup - Rom T/R inkl. lufthavnsskatter
  • Transfer lufthavn - hotel t/r i Rom
  • 7 nætter på dobbeltværelse inkl. morgenmad på Hotel Smeraldo
  • Guidet program ved Danmarks to største eksperter
  • 7 fællesmiddage, inkl. 1/4 af husets vino
  • Entréer til alle de seværdigheder, der er fælles arrangementer

 Enkeltværelse kan købes til en merpris på kr. 1.200

 

TILMELDING og betaling af depositum via dette LINK

 

NB: Husk ved købet at oplyse alle navne på rejsedeltagere (Husk begges fulde navne ved samlet tilmelding på dobbeltværelse) og nøjagtigt, som de fremgår af gyldige pas - ellers kommer man ikke med flyet.

 

Ved tilmelding betales et ikke-refunderbart depositum udgør kr. 3.000/person som indgår i den samlede betaling. Når depositum er betalt og tilmeldingen registreret, så betaler vi straks en ikke-refunderbar flybillet. Derfor kan vi ikke refundere depositum. Restbeløbet opkræves via e-mail automatisk senest seks uger før afrejsen.

 

Rejsen kan betales med alle gængse kreditkort. Mange kreditkort har en indbygget Rejse- og Afbestillingsforsikring.

 

FRAMELDING

Ved framelding 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1.000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1-000 (udover depositum).

 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde denne rejse (tid og sted), så refunderes hele det indbetalte beløb uden bøvl og besvær!

 

Vi anbefaler, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi. at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en rigtig god forsikring.

 

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere behandling i udlandet og hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt klik på dette LINK

 

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke i Italien.

 

 Såfremt rejsen aflyses af IIS, refunderes hele det indbetalte beløb naturligvis og altid uden fradrag. 


Italien Information Service as optræder kun som agent for de medvirkende flyselskaber, og det er alene disse, der har ansvar for flyrejsens korrekte gennemførsel.

 

 

 
 
 
 

 -   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk