AKTUELLE REJSER


Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde rejsetids....

Foråret 2022 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan  nu udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien forå....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Årets bedste og billigste BRIDGE- og/eller GOLFREJSE   Lørdag....

Højskolen på Sicilien
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle....

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rej....

Rom i december 2021 med Patrick Kragelund og lokale eksperter
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde....

Italienske uger - Århus - 2022
De italienske uger i Aarhus gentages 2022 NU ÅBNET FOR TILMELDING TIL DEN FØR....

Rom foråret 2022: Antikken og moderne Arkitektur
GENTAGES FORÅRET 2022 Datoer følger august 2021   KOPI af rejseprogram 2020: En rejse fo....

Kulturrejse til Firenze 2022
NYT: Rejsen bliver gentaget 2022 Nærmere følger den 1. juni 2021     Programmet for 2020....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Rom foråret 2022: Antikken og moderne Arkitektur

GENTAGES FORÅRET 2022

Datoer følger august 2021

 

KOPI af rejseprogram 2020:

En rejse for både nye og også mere erfarne Rom-rejsende, hvor vi besøger nogle af de kendte og mindre kendte, men endnu mere interessante steder i Rom. Selvom rejsen er en slags ”Rom for begyndere og fortsættere’, så vil alle Rom-rejsende få fantastiske oplevelser med hovedvægten på Antikken og på den moderne arkitektur.

 

Rejseledere:

Anne Marie Nielsen (AMN), mag.art. i klassisk arkæologi, tidligere museumsinspektør ved Glyptoteket

Peter Mandal Hansen (PMA), arkitekt og lektor ved Arkitektskolen i Aarhus

Ib Larsen, Direktør Italien Information Service, Italiensk konsul, presidente Società Dante Alighieri.

 

NB: Covid 19-situationen:  Smittetrykket er væsentligt lavere i Italien og specielt i Rom end i Danmark. Læs nærmere på dette LINK om din sikkerhed og om din ret til at få det fulde beløb refunderet ved evt. aflysning.

 

 

Program og tema for rejsen:

 

Alletiders Rom – Rom til alle tider:

 

Roms tusindårige lange historie bliver præsenteret af AMN og PM med hovedvægten på Roms historie i antikken og med referencer til renæssancen og barokken og videre til rejsens andet tyngdepunkt: Arkitekturen i det 20. århundrede.

Dagene veksler mellem det ældre og det nyere Rom, der fra første dag fører os til kvarteret omkring Campigoglio og den jødiske ghetto til Piazza Venezia med 1920’ernes nyfortolkning af Roms historie og Roms Universitet og Gino Coppedés Liberty bebyggelse (Art Nouveau).

 

Pantheon, Museet Palazzo Altemps, Augustus Mausoleum, Ara Pacis bliver optakten til Foro Italico, Ponte Milvio, de danske kunstneres port til den evige stad og MAXXI, kunstmuseet af den (irakiske) kontroversielle arkitekt Zaha Hadid.

Roms imponerende station Termini hævder sig efter Santa Maria degli Angeli’s genbrug af de antikke kolossale Diokletians thermer og museet Palazzo Massimo. Santa Maria Maggiore indleder turen forbi en række af Roms berømte obelisker til Den spanske Trappe. Trastevere indtages via Ponte Sisto.

Caesars Forum, Kejserfora, Forum Romanum, Palatin og Basilica San Clemente og forbi den nyere bydel EUR eller havebyen Garbatella.

Uden for Rom er Ostia Antica og Hadrians Villa for foden af Tivoli og på vejen derud har Rom bredt sig og opført interessante kirker.

 

Anne Marie Nielsen, mag.art. i klassisk arkæologi. Pensioneret 2020 efter mere end 40 år på Glyptoteket. Har forsket i, formidlet, forelæst i og publiceret om græsk-romersk kunst og kultur, samt lavet talrige udstillinger, senest Beriget og beruset - om en romersk sølvskat, og Vejen til Palmyra - om den antikke ørkenby i Syrien. Har besøgt Rom talrige gange, både som formidler og som forsker.

 

Peter Mandal Hansen, studielektor og arkitekt, er ansat ved Arkitektskolen i Aarhus og har gennem en årrække beskæftiget sig med den italienske arkitektur i det 20. århundrede. PMH har mange og lange studieophold i Rom og er en af Danmarks førende kendere og formidlere af moderne, italiensk arkitektur. PMH har ledet mange studierejser til Italien.

 

Ib Larsen vil som vanligt på IIS’ rejser forsøge at holde styr på det praktiske og på gæsterne!

 

 

 

 

På vores veje rundt i Rom kommer vi naturligvis også tæt på de mest kendte seværdigheder, så nye Rom-rejsende kan også roligt tage med!

 

 

 

Vi udnytter dagene fuldt ud: Der er afgang fra Kastrup den 2. december kl. 09.40 over Zürich og ankomst til Rom kl. 14.05, og hjemrejsen er den 9. december kl.14.50 over Zürich og med ankomst Kastrup kl. 19.15 Det giver en eftermiddag, samt seks hele dage og så også lidt tid til indkøb den sidste dag.

 

(NB: Der er ingen direkte SAS-fly til Rom i perioden. Derfor har vi valgt at flyve med Swisair og på menneskelige tidspunkter.)

 

Som en særlig service til deltagere, som har længere transporytid til Kastrup, og som ikke har familie/venner at overnatte hos, har vi forhåndsbooket et antal værelser på hotel Copenhagen Go, der ligger kun fire minutters gang fra Tårnby Station, altså lige på linjen til Kastrup. Pris for et enkeltværelse natten mellem den 1- og 2. december er kun kr 450 og for  et delt dobbeltværelse kun kr. 350 /person. Interesserede bestiller i forbindelse med bestillingen af rejsen på dette LINK.

Morgenmad kan tilkøbes på stedet; men mon ikke mange vil foretrække at vente de 10 minutter det tager at komme ud i lufthavnen, og så efter check in og security nyde morgenmaden i ro og fro.

 

Når man har bestilt rejsen, kan man jo også holde øje med, hvornår DSB åbner op for billige Orange Billetter, så man næsten gratis kan komme til/fra Kastrup.

Tilslutningsfly fra 'Provinsen' ville koste 1900 kr/stk - og med aldeles umenneskelige tider. Derfor har vi valgt løsningen med Swissair for alle.

I Rom bor vi på Roms bedste og mest centralbeliggende, trestjernede hotel, 4 minutter fra Ghetto’en, 2 minutter fra Campo de’ Fiori og 5 minutter fra Trastevere,- et charmerende og nyindrettet, trestjernet, med elevator og dertil god morgenmad og altså den allerbedste beliggenhed.

Herfra kan vi nemt komme rundt og se, hvad der bør ses, når man ikke før har været i Rom eller måske bare ønsker at få indtryk fra tidligere ture sat ind i en sammenhæng.

Roms tusindårige lange historie bliver præsenteret af AMN og PM med vægt på Roms historie fra antikken med inspiration til renæssancen og barokken og videre til det 20. århundrede. Dagene veksler mellem det ældre og det nyere Rom.

 

Dagsprogram for rejsen, med forbehold for forbedringer og positive, ekstra overraskelser.

Hver dag er der lagt tid ind til frokost på egen hånd og til fælles middag på hyggelige og typiske ristoranti.

 

Onsdag 2. december: Ankomst Rom.  Introduktion til ugens program.

 

Torsdag 3. december. Kvarteret omkring vores hotel er udgangspunkt for den første dags vandring fra Pompeius teater, Ghetto’en med Portici og Marcellus Teater til Roms Rådhus på Campidoglio, Santa Maria in Cosmedin. Senere ser vi på Piazza Venezia med 1920’ernes nyfortolkning af Roms historie og Roms Universitet og Gino Coppedés Liberty bebyggelse (Art Nouveau).

 

 

Fredag 4. december: Pantheon, Museet Palazzo Altemps, Augustus Mausoleum, Ara Pacis bliver optakten til Foro Italico, Ponte Milvio, de danske kunstneres port til den evige stad og MAXXI, kunstmuseet af den irakiskbritiske kontroversielle arkitekt Zaha Hadid.

 

 

Lørdag 5. december: De imponerende store bygningers dag med Roms imponerende Stazione Termini, der har fundet sin plads i forhold til Santa Maria degli Angeli’s genbrug af de antikke kolossale Diokletians termer og museet Palazzo Massimo. Santa Maria Maggiore viser vejen forbi en række af Roms berømte obelisker til Den spanske Trappe. Trastevere indtages via Ponte Sisto.

 

 

Søndag 6. december: Udflugt til det bakkede landskab øst for Rom med besøg i kejser Hadrians Villa for foden af Tivoli og en vandretur igennem Villa d’Este’s park. Turen tilbage gennem de moderne boligkvarterer, hvor den amerikanske arkitekt Richard Meier (Ara Pacis Museet) har tegnet Chiesa de Dio Padre Misericordioso (kirke og borgercenter).

 

 

Mandag den 7. december: Kejsernes Rom fra Forum Romanum, Palatin, Caesars Forum, Kejserfora til Basilica San Clemente bliver optakten til turen til det nyere Roms bydele forbi EUR og til havebyen Garbatella.

 

Tirsdag 8. december: Vest for Rom:  Dagens udflugt går til Ostia Antica og derefter evt. med selvvalgt mulighed for frokost og besøg og indtryk af den vinterprægede badeby Ostia. Resten af dagen fri.

 

Onsdag 9. december: Det meste af formiddagen fri og så hjemrejse

 

Husk at vi i vores rejseprogrammer altid holder meget mere end vi lover:

 

Turen er for alle kunsthistorisk og historisk interesserede, nye såvel som tidligere Rom-farere, som føler trang til at få en forståelse for antikkens, renæssancens, barokkens og det nyere Italiens kunstneriske og politiske udtryk. Der kræves ingen specielle forudsætninger – bortset fra glæden ved at få en pragtfuld by og en god historie serveret af gode fortællere, der mestrer at formidle deres stof på en enestående god måde.

 

Det bliver en historisk vandretur, der giver et indblik i Roms levende ”arkæologi”. Der vil blive slidt på sålerne, så det er vigtigt at være rimeligt gående og at have gode travesko med: Men vi vil også være meget opmærksomme på dem, som ikke er hurtigløbere og så hjælpe med at formidle fælles taxi-kørsel: Taxi er billig i Rom - hvis fire personer deler en taxi, kan det højst koste 3 € /person, selvom man skal langt omkring for at komme rundt til alt det spændende.

 

 

Vi bruger formiddagene og en stor del af eftermiddagene til det tilbudte program..

 

Alle aftener spiser vi sammen på gode, folkelige restauranter. Der skulle blive lidt mulighed for på egen hånd at gå i butikker eller lade sig bestjæle på markeder eller i busser – det er også farverige aspekter af Rom! Efter behov tilbyder vi råd og vink om yderligere oplevelser. Vejret er sikkert mildere end i Danmark og før-julestemningen med det bløde kulbuelys om aftenen er fortryllende.

 

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende. I det omfang, det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ’parret’ med anden rejsende på dobbeltværelse – ellers betales det normale enkeltværelsestillæg.

 

 

Det endelige time-for-time-program vil ligge klar inden afrejsen, men med denne rejse gør man klogt i at tilmelde sig hurtigt, for det bliver en uforglemmelig smuk og oplevelsesrig tur på den bedste årstid at besøge Rom.

 

 

 

 Praktiske oplysninger:

 

Rejsen koster pr. person i dobbeltværelse kr. 11.800,-

 

I prisen er inkluderet:

 

Flytransport Kastrup - Rom T/R inkl. lufthavnsskatter

 

•Transfer lufthavn - hotel t/r i Rom

 

• 7 nætter på dobbeltværelse inkl. morgenmad på hotel Smeraldo

 

• Guidet program ved Danmarks to største eksperter

 

• 7 fællesmiddage, inkl. 1/4 flaske vin og håndsprit efter behov.

 

• Entréer til alle de seværdigheder, der er fælles arrangementer

 

 

 

 

 

Enkeltværelse kan købes til en merpris på kr. 1.200,-

 

 

 

TILMELDING og betaling af depositum via dette LINK

 

 

NB: Husk ved købet at oplyse alle navne på rejsedeltagere (Husk begges fulde navne ved samlet tilmelding på dobbeltværelse) og nøjagtigt, som de fremgår af gyldige pas - ellers kommer man ikke med flyet.

 

Ved tilmelding betales et ikke-refunderbart depositum udgør kr. 3.000/person som indgår i den samlede betaling. Når depositum er betalt og tilmeldingen registreret, så betaler vi straks en ikke-refunderbar flybillet. Derfor kan vi ikke refundere depositum. Restbeløbet opkræves via e-mail automatisk senest seks uger før afrejsen.

 

NB: Vedr. særlige forhold og mulighed for afbestilling uden omkostninger i forbindelse med Covid 19. Læs mere på dette LINK

 

 

Rejsen kan betales med alle gængse kreditkort, Mange kreditkort har en indbygget Rejse-og Afbestillingsforsikring.

 

Ved framelding 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum).

 

Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en rigtig god forsikring her: Klik på dette LINK

.

 

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere behandling i udlandet og hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt. klik på dette LINK

 

 

 

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens

 

Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke i Italien.

 

Såfremt rejsen aflyses af IIS eller pga. ændringer i Udenrigsministeriets Rejsevejledninger, refunderes hele det indbetalte beløb naturligvis og altid uden fradrag.

 

Italien Information Service as optræder kun som agent for de medvirkende flyselskaber, og det er alene disse, der har ansvar for flyrejsens korrekte gennemførsel.
-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk