AKTUELLE REJSER


Aktiv ferie med valg mellem: Akvarel, sprog, og madkurser på byens fem ristoranti !
  27. maj - 2. juni, 2018 Underviser og rejseleder: Jannik Sei....

Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien
    30. juni - 8. juli 2018: 9 dage med fly   Rejsele....

Kulturrejse til FIRENZE - april 2018
Kom med Mogens Nykjær til Firenze. Mogens nykjær har netop udgivet den meget anmelderroste bog: "....

Italienske uger - Århus - 2018
NU ER DER ÅBNET FOR TILMELDING TIL KURSER I 2018 VIND ET GRATIS SPROGOPHOLD I....

Rom i december med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund
"ROM IGEN" UDSOLGT  -   VENTELISTE Kontakt ib@iis.dk for at komme på ve....

Male/akvarel-, sprog- og madkurser, 26/8 - 1/9, 2017
  Male/Akvarelkurser i Italiens mest maleriske landsby, midt i det toscanske landskab. Sprogsk....

Foråret 2018 i farverige, italienske haver og parker.
  Vi kan igen tilbyde en ny og pragtfuld rejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien -....

Med Fabio Tamaroglio i Italien
27. - maj - 2. juni, 2018 TILMELDING og betaling af depositum: Via link dette LINK   Rejs m....
    
 

Kulturrejse til FIRENZE - april 2018

Firenze 23. - 29- april maj 2018 med Mogens Nykjær..

Kom med Mogens Nykjær til Firenze.

Mogens nykjær har netop udgivet den meget anmelderroste bog: "MIT FIRENZE" på forlaget Gyldendal - et mesterværk på 446 sider om det bedste i Firenze: kendte og ukendte perler.

En rejse med Mogens Nykjær er en helt enestående mulighed for at fordybe sig i byen - og så bor vi seks nætter på Firenzes mest centralt beliggende hotel, lige på Piazza della Repubblica: Mere centralt kan det ikke blive!

Vi får fem hele dage til disposition, samt to næsten hele dage på ankomst/afrejsedage, og hver dag vil Mogens Nykjær vise rundt . Der bliver lidt (men kun lidt) fritid.

Flytider:

23. april: Fra KASTRUP  kl. 08.00 med SAS direkte til Bologna.

29. april: Fra Bologna  kl. 20.00  med SAS direkte til Kastrup

 

Rammeprogram,som vi er sikre på at nå, - men meget mere kommer som vanligt til på IIS's rejser!

Dag 1:  På vejen til Firenzebesøger vi en smuk Medici-villa

Dag 2: Om formiddagen besøger vi Dåbskapellet, Domkirken og det nyindrettede Domkirkemuseum og orienterer os i middelalderens og renæssancens ideverden. Om eftermiddagen mødes vi ved Or San Michele og hører om det florentinske laugsvæsen for derfra at gå de få meter til Piazza della Signoria med byens middelalderlige rådhus, Palazzo Vecchio. Pladsen huser et væld af skulpturer af renæssancens førende billedhuggere, bl.a. Michelangelos David (kopi); vi standser foran de fleste og hører deres historie. Siden kigger vi indenfor i nogle af paladsets repræsentative rum.

Dag 3

Et samlende tema denne dag er de rigt udsmykkede kapeller, som renæssancens købmænd indrettede til sig selv og deres familier. Vi besøger en lille håndfuld af de væsentligste og standser undervejs ved nogle af de paladser, som de samme familier opførte i byens centrum. Rigdom og magt er nøgleord. Om eftermiddagen går vi til den måske smukkeste kirke i Firenze, i hvert fald den smukkest beliggende, nemlig San Miniato al Monte, hvorfra vi også kan nyde en enestående udsigt over byen.

Dag 4

Udflugt/museumsbesøg.

Dag 5

Dagen står i Medici’ernes tegn. Om formiddagen besøger vi Palazzo Medici, Medicifamiliens første monumentale bolig med bl.a. Benozzo Gozzolis farvestrålende fresker med motiver fra de hellige tre kongers rejse. Derefter går vi til familiens gravkapeller i den nærliggende kirke San Lorenzo med bl.a. Micheangelos skulpturer af døgnets fire tider. Et absolut hovedværk i skulpturens historie. Om eftermiddagen ser vi nøjere på selve kirken San Lorenzo og går derfra til en anden af Firenzes betydeligste kirker SS. Annunziata.

Dag 6

Dagen tilbringes i det grønne. I Firenze ligger en af renæssancens skønneste haver, Bobolihaven. Den er en del af det storhertugelige paladsanlæg, Palazzo Pitti. Vi studerer først den særprægede paladsarkitektur, før vi begiver os ud i haven, der ligger på et stejlt skrånende terrain, så vi får lejlighed til igen at nyde flere storslåede udsigter over byen.  Siden stiger vi ned fra højderne og går til det hyggelige kvarter ved kirken San Nicolò,  hvor der er rige muligheder for at finde frokoststeder. Eftermiddagen fri.

Dag 7: Pakning, sidste indkøb. På vejen mod Bologna udnytter vi igen vores bus og besøger villa og smukke steder, hvor man normnalt ikke kan komme.

 

Et detaljeret program vil foreligge senere. Men med Mogens Nykjær som rejseleder og rundviser kan vi garantere en helt usævanlig indholdsrig rejse og hurtig tilmelding tilrådes. Som et kuriosum kan vi afsløre at Mogens Nykjærs kommende, store flotte bog om Firenze udkommer på forlaget Gyldendal ormentlig netop rejsen foregår!

Ved tilmeldingen betales kun et depositum, så pladsen er sikret. restbeløbet betales seks uger før afrejsen.

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK
 

Prisen er kr. 11.560 for fly, hotel (i delt dobbeltværelse), fælles aftensmad i Firenze,  udflugter, guidet program og indgang til de museer, som vi sammen skal besøge.

 

Desværre er vi nødt til at bede om et tillæg for evt. enkeltværelse på kr. 1.600.

 

 

 

Afbestillingsregler

Ved framelding senere end 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK.

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt. gennem dette LINK.

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke rigtigt i Italien. Husk også, at den offentlige sygesikring ikke længere dækker som tidligere. Undersøg derfor egen forsikring vedr. evt. syge-hjemtransport – eller tegn en Årsrejseforsikring gennem dette LINK.

 

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse

 -   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk