AKTUELLE REJSER


KOKKESKOLE eller SPROGSKOLE
STADIG LEDIGE PLADSER Kokkeskole  med to internationalt kendte kokke Sprogskole på alle niveau....

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
EFTERÅRSFERIEN 2018 Rejs med IIS og Dante Alighieri: SPROG-kurser, madk....

Rom i december 2018 med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund
  "ROM IGEN" 30. november - 6. december 2018 UDSOLGT - VENTELISTE....

Kulturrejse til FIRENZE - april 2018
  Rejsen er desværre lige blevet overtegnet;  men vi er nu i gang med at dublere rejsen.  Det bli....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Bridge og/eller Golf i Cervia på Adriaterhavskysten   Italien I....

27. maj - 2. juni, 2018: Aktiv ferie med valg mellem: Akvarel, sprog, og madkurser på byens fem ristoranti !
  27. maj - 2. juni, 2018 Undervisere og rejseleder: Maria Gra....

Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien
    30. juni - 8. juli 2018: 9 dage med fly   Rejsele....

Klassiske haver og Medici-villaer
Det er igen lykkes at lokke den erfarne haveekspert Ole Fournais til at arrangere og lede en rejse f....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....

Italienske uger - Århus - 2018
NU ER DER ÅBNET FOR TILMELDING TIL KURSER I 2018 VIND ET GRATIS SPROGOPHOLD I....

Kosovo og det nordlige Albanien – med Anders Errboe
  Kosovo er Europas yngste land, selvstændigt i 2008. Vi møder sjældent andre turister i det smuk....

Med Fabio Tamaroglio i Italien
26. - maj - 2. juni, 2018 TILMELDING og betaling af depositum: Via link dette LINK   Rejs m....
    
 

Klassiske haver og Medici-villaer

Otte dage 17. - 24. september 2018 med haveeksperten og kulturhistorikeren Ole Fournais på haverejse i Toscana

Det er igen lykkes at lokke den erfarne haveekspert Ole Fournais til at arrangere og lede en rejse for Italien Information Service og for Dante Alighieri

Toscana 17. – 24. september med kulturhistorikeren og haveeksperten Ole Fournais.

Klassiske haver og Medici-villaer.

Til alle tider har Toscana været et kendt, elsket og yderst velstående område: først med etruskerne, dernæst under romerne - og ikke mindst i renæssancen, hvor det veludviklede landbrug var førende i Europa.

De hertil hørende håndværk, købmandshuse, bankvirksomheder og postsystemer skabte gennem adskillige århundreder en særdeles blomstrende økonomi.

I sammenhæng med de store og små byer med stor politisk bevidsthed medførte dette gennembruddet for renæssancen, hvor en stor del af rigdommen blev brugt til store kunstsamlinger og ikke mindst smukke villaer i landlige omgivelser.

Blandt de absolut førende familier var den berømte Medici-slægt - og netop villaer opført af Medicierne er målet for denne rejse, hvor vi i og omkring Firenze oplever både klassiske og nyere haveanlæg.

Vi skal opleve flere af de ældste, eksisterende Medici-villaer i Toscana - og naturligvis også flere villaer opført efter renæssancen, men med umiskendelig inspiration fra renæssancens vigtigste elementer for den berømte italienske renæssancehave: skabt på en skråning med en række terrasser og med varierede planter og design i næsten lukkede haverum - eller som italienerne kalder det: "giardino segeto".

I en sådan have møder vi mange skulpturer af marmor, mange eksotiske blomster og træer, flere klippede hække og figurer, men også mange springvand og finurlige overraskelser - og endelig en række "uhyggelige" grotter.

Den mest udbredte plante i disse renæssancehaver er Citrus-slægten - altså diverse citroner og appelsiner o.l. - derfor besøger vi Europas mest anerkendte producent af Citrus: Tintori i Pistoia, hvis planter vi møder i stort set alle større haver i Toscana.

Vores rejse rummer også et besøg på en af Italiens verdensberømte planteskoler: Vannucci-piante, som har specialiseret sig i "Topiary" = de berømte figurklippede stedsegrønne planter.

Men renæssancehaver er endvidere præget af marmor : som skulpturer, trapper, mure, belægninger m.m. - Derfor oplever vi naturligvis de berømte marmorbrud i Carrara, hvor også vores egen Bertel Thorvaldsen - i lighed med talrige andre kunstnere før og nu - tog til for at udvælge sine egne blokke af det smukke hvide marmor.

 

Tilmelding og betaling af depositum  via dette LINK

 

Dagsprogrammer

1. dag

Ankomst Firenze.

Vi flyver fra Kastrup kl. 06.50 onestop Bruxelles og med ankomst Firenze kl.11.00, hvor vi bor de første 3 nætter. Efter aflevering af vores bagage spadserer vi den korte tur til kvarteret nord for byens berømte domkirke, hvor vi besøger en eksklusiv hotelhave med dejlig atmosfære og fine plantesamlinger. Efter flere årtiers forfald er haveanlægget - ligesom bygningerne - gennem adskillige år blevet nænsomt restaureret og blevet udbygget, så det samlede indtryk skaber en atmosfære af diskret elegance. Herefter middag på restaurant tæt ved vores eget hotel.

 

2. dag

Fiesole med Villa Le Balze, Villa Medici og Villa Gamberaia.

Med bybus kører vi op til oldtidsbyen, hvor vi fra torvet spadserer til de to nærliggende haver. Den privatejede Villa Medici i Fiesole  er fra ca. 1450 ( og ejes stadig af en "Medici" ) og rummer klassiske terrasser med fine blomstersamlinger. I mellemkrigstiden renoverede den berømte engelske have-arkitekt, Cecil Pinsent haven og anlagde ligeledes nabohaven ved Le Balze.

Villa Le Balze ejes i dag af det amerikanske Georgetown University og byder på en række små, velanlagte og meget velpassede haverum omkring den oprindelige villa med formidable udsigter ned over Firenze.

Frokostpausen denne dag holder vi ved det lille charmerende torv i Fiesole.

Herefter kører vi til landsbyen Settignano lidt nede af bjerget, hvor vi besøger en af Toscanas allermest fotograferede haver, Villa Gamberaia fra 1610-1630. Den adelige lystvilla Gamberaia rummer en mindre have, men opdelt i tydelige rum med særlige funktioner : blomsterbede, citrustræer, frugttræer, olivensamlinger og ikke mindst de velklippede cypreshække både som indgangsparti og som udsigtsbuer.

 

3. dag

Boboli-parken og adelshave i Firenze.

Denne dag besøger vi to haveanlæg syd for Arno-floden. Først den meget store fyrstehave ved Palazzo Pitti kendt som Boboli-parken - og som Italiens vigtiste renæssancehave, men den har desuden flere barokpartier. Den rummer en mængde elementer : amfiteater, cypres-allér, mange fontæner, et hav af statuer, et væld af træer, buske og ikke mindst en fin samling roser og pæoner - desuden et "Kaffeehaus" og grotter med mytologiske figurer. Foruden parken oplever vi også Pitti-paladsets store kunstsamlinger og fine interiører.

Efter frokostpausen besøger vi Giardino Torregiani. Denne privatejede, velplejede og harmoniske park på godt 7 tønder land ( ! ) rummer både plæner, mindre træplantninger, et observatorium, mange marmorstatuer - og et lille gartneri. Grev Torrigiani viser selv rundt og forklarer om de meget forskellige stilarter og pudsigheder undervejs - også om den meget høje havemur, som er en rest af byens historiske fæstningsværker.

 

4. dag

Villa Pietra, Villa della Petraia og Giardino di Castello - meget oprindelige renæssancehaver

Denne morgen besøger vi i byens nordlige del Villa Pietra, en fyrstevilla fra barokken beliggende højt på en skråning med en formidabel udsigt ned over Firenze og over til Fiesole. Skønt den nuværende have ser meget ældre ud, er den i den nuværende form først anlagt 1904 af den berømte englænder, Sir Arthur Acton - kendt for sit store arbejde for det kongelige engelske haveselskab. Acton var særdeles optaget af de klassiske italienske haver og søgte at skabe en kombination af moderne renæssancehave med pergolaer, marmorportaler, balustrader, et væld af planter m.m. - og en engelsk landskabshave. Haven rummer bl.a. en række figurklippede buksbom, taks, cypresser, en mængde slyngroser, mange udsigtsmuligheder og tilsammen skaber alt dette en særegen harmoni.

Efter frokostpausen besøger vi to af de ældste italienske renæssancehaver i forstaden Sesto-Fiorentino. Først

Villa della Petraia anlagt i slutningen af 1500-tallet efter datidens nye haveidealer : mange terrasser, blomsterbede på et niveau, frugttræer på et andet, fiskebassin på tværs af den faste akse og med udsigt ned over den frodige Arno-dal, som gennem mange århundreder har skabt grundlag for den velstående bystat, Firenze. I midten af 1800-tallet udvides haven bag villaen med den engelsk-inspirerede landskabspark, som med de talrige træer giver svalende skygge. - Villaen var i en kort årrække omkring 1870 bolig for den italienske konge.

Tæt ved besøger vi Giardino di Castello - regnet blandt de ældste Medici-haver i Toscana. På dette svagt skrånende terræn blev anlagt en ganske særpræget have med fine buksbomhække omkring sirlige bede og meget præget af den berømte samling af nu næsten forsvundne marmorstatuer og citrus-træer i store terracotta-krukker.

Herefter kører vi til vort hotel i Montecatini, hvor vi bor de næste 4 nætter.

5. dag

Specialplanteskole og Montecatini Alto klippeformation med betagende udsigter

I området mellem Firenze og Montecatini besøger vi lidt syd for købstaden Pistoia Vannucci-planteskolen, som regnes blandt verdens største på godt 400 ha med produktion af næsten alle tænkelige planter. Virksomheden er førende på verdensmarkedet med de fra renæssancehaverne så kendte elementer som f.eks. geometriske former, finurlige skabninger som dyr, fugle og biler - det skabt af dygtige gartnere af planter som buksbom, liguster, taks, cypres o.l.

Efter frokost i en lokal "Cantina" for områdets løsarbejdere kører vi op til det øvre Montecatini, som oprindeligt blev bygget som klosterkompleks og senere også en fæstning, hvorfra man har en formidabel udsigt over hele området. På denne klippetop ligger i dag en række små butikker, mange caféer og desuden en stribe smukke udsigter hele vejen rundt, som vi nyder fra en af de mange cafeer.

Nede igen i selve Montecatini, som gennem mange århundreder har været populær både for velhavende italienere og centraleuropæere som en noget eksklusiv kurby, får vi tid til at lade os friste af de mange modebutikker m.m.....

 

6.dag

Carrara-marmor - og Thorvaldsen

Marmor er temaet denne dag, hvor vi kører ud til vestkysten af Toscana til de verdensberømte marmorbjerge bag byen Carrara. Allerede i Oldtiden brød man marmor til bygninger, statuer, broer, o.l. i disse bjerge, hvor der stadig findes meget store mængder af marmor i særdeles høj kvalitet og i mange farver. Først og fremmest er det hvid marmor, som har gjort Carrara til en mærkevare. Især i renæssancen og barokken leverede området marmor til hele Europa. Vi beundrer facaden på Bertel Thorvaldsens hus i byen og besøger domkirken.

Efter frokostpausen i den gamle middelalderby kører vi op i to dale bag byen og ser, hvordan blokkene hugges og sprænges ud af bjerget. Vi besøger en mindre udstilling om håndværkets historie og endelig oplever vi, hvordan man inde i en enorm bjerghule hugger blokkene ud. Her oplever vi også de tekniske forhold ved at få de store og særdeles tunge blokke ud fra bjerget i et stykke.

 

7. dag

Citrus-træer og nyere haver

Vi kører den korte tur til virksomheden Oscar Tintori  i byen Pescia. Familien Tintori er verdensberømt for produktion af citrus-planter i alle tænkelige sorter og leverer citrus-træer til hele verden. Overalt i Italiens store og små slotshaver finder vi Tintoris citron-træer - også i alle haver på vores rejse. I firmaet ser vi også den store udstilling af citrus-træer i terracotta-krukker - nogle krukker er mandshøje og sælges til meget høje priser, men har desuden en særdeles høj kvalitet.

Derefter kører vi til fyrstehaven Garzoni ved Collodi, en typisk renæssancehave på en stejl skråning med mange terrasser og trapper - udformet som en pastiche over det klassiske tema. Her blev anlagt et formidabelt terrasseret haveanlæg med talrige marmorværker med referencer til den græske og romerske gudeverden - med  og store, farverige blomsterpartier.

Efter frokostpausen i denne Pinocchio-by er to klassiske haver nordøst for Lucca på programmet. Først den mindre Villa Torrigiani, oprindeligt opført i 1600-tallet. I 1700-tallet tilføjes bl.a. den nu meget berømte have for gudinden Flora med en samling barokke blomsterbede. En nyere romantisk havedel med sjældne træer indrammer nu de ældste dele.

Endelig besøger vi den meget store Villa Marlia, som rummer både en maurisk inspireret have og haverum fra renæssancen og barokken plus en romantisk del foruden et vandteater, en fornem citrussamling og en mere moderne have fra 1920-erne.

 

8. dag

Efter god tid til morgenmaden og eventuelt en kort spadseretur i centrum forlader vi Montecatini og kører mod øst.

Formiddagens sene besøg gælder Villa Demidoff ved købstaden Pratolino nord for Firenze. Her lå først en mindre jagthytte i dette meget store skovområde mellem Firenze og Bologna, men senere opførte storhertugen af Toscana, Franscesco 1 en større og langt mere fornem bolig for en adelsfamilie. Desuden blev både i 1700-, 1800- og 1900-tallet anlagt en smuk og meget harmonisk park - efter denne tids store forbilleder i England.

Efter frokostpausen ved den smukke Bilancino-sø kører vi til lufthavnen i Bologna, hvorfra vi flyver kl. 20.00 med ankomst til Kastrup kl. 22.00

 

Rejsens pris, inkl. fly, hoteller, alle udflugter og entreer samt ½-pension: kr. 14.710

Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.420,-

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

Ved tilmeldingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr. 3.000,-

 

Afbestillingsregler

Ved framelding 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK.

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt. gennem dette LINK.

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke rigtigt i Italien. Husk også, at den offentlige sygesikring ikke længere dækker som tidligere. Undersøg derfor egen forsikring vedr. evt. syge-hjemtransport – eller tegn en Årsrejseforsikring gennem dette LINK.

 

Italien Information Service (IIS) optræder som agent for de i rejserne deltagende luftfartsselskaber, og det er alene disse, der har ansvaret for transportens korrekte gennemførelse.-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk