AKTUELLE REJSER


Store oplevelser i Alto Adige - Norditalien
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde rejsetids....

Foråret 2022 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan  nu udbyde en ny og pragtfuld haverejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien forå....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Årets bedste og billigste BRIDGE- og/eller GOLFREJSE   Lørdag....

Højskolen på Sicilien
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle....

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
  NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rej....

Rom i december 2021 med Patrick Kragelund og lokale eksperter
      NB: Såfremt Udenrigsministeriets Rejsevejledninger skulle fraråde....

Italienske uger - Århus - 2022
De italienske uger i Aarhus gentages 2022 NU ÅBNET FOR TILMELDING TIL DEN FØR....

Rom foråret 2022: Antikken og moderne Arkitektur
GENTAGES FORÅRET 2022 Datoer følger august 2021   KOPI af rejseprogram 2020: En rejse fo....

Kulturrejse til Firenze 2022
NYT: Rejsen bliver gentaget 2022 Nærmere følger den 1. juni 2021     Programmet for 2020....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Efterårsferie i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..

13. - 20- oktober, 2021

 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger skulle fraråde denne rejse til destinationen, så refunderes hele det indbetalte beløb uden bøvl og besvær!

 

Foreningen Dante Alighieri arrangerer  for alle interesserede en skøn og aktiv ferie i smørhullet mellem Toscana, Le Marche og Emilia Romagna.

 

Valg mellem: Sprog, madkurser og maling/akvarel i den skønne og uberørte landsby Sanpiero in Bagno/Bagno di Romagna.

 

Flyrejsen er nu med direkte fly Kastrup-Bologna og med yderst humane tider, så også deltagere fra 'Provinsen' nemt kan nå ud og hjem.

 

Den 13. oktober kl. 18.55 fra Kastrup med ankomst Bologna kl. 21.00 og derfra fælles transfer til vores hotel i Sanpiero in Bagno til lidt natmad og natvin.


Den 20. oktober fra Bologna kl. 16.25 med ankomst Kastrup kl. 18.30
Fra/til lufthavnen med vores egen bus til/fra Sanpiero in Bagno.

 

Vi har valgt at rejse onsdag-onsdag for at sikre deltagelse i den store og årlige Sagra, TRØFFEL-FESTIVAL i den skønne middelalderby Sant’Agata Feltria. Se denne amatørvideo, optaget med mobiltelefon og kærlighed,  LINK

 

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK  Husk at have Dankort og gyldigt pas klar.

 

Med disse flytider får vi altså en hel uge til en skøn, aktiv ferie i Italiens smukkeste natur, bedste køkken og mest imødekommende befolkning.


På rejsen kan man opleve det rigtige, uspolerede Italien, med kvalitet og gæstfrihed som i de gode dage i 1960’erne. Vi bliver en del af hverdagslivet.


Rejsen er en enestående mulighed for at forene ferie med et aktivt ophold i Sanpiero in Bagno, midt i Italiens grønne hjerte på grænsen mellem Emilia Romagna, Toscana, og le Marche, i det område som hedder Tosco- romagnolo og som var en del af Toscana ind til 1923. 

Vi tilbyder valg mellem flere forskellige ophold:

MADLAVNINGSKURSUS:
 Vi har fået en aftale med byens meget forskellige restauranter og hvert sted laver vi husets specialiteter: Traditionel, italiensk mad sammen med kokken. Vi kommer bl.a. på: Osteria del Teatro, hvor Carmen og Bruno har indrettet et virkelig hyggeligt madsted, og her kommer vi til at lave bl.a. ost og andre retter, som de altid er blevet lavet. Vi har også fået en aftale med den ”røde” arbejderrestaurant, dér hvor arbejderne kommer – og selvfølgelig hedder denne restaurant Primo Maggio (= Den 1. maj!) og her står værten Sauro og tager mod gæsterne, mens hans søster, mor og mormor arbejder i køkkenet og laver mad nøjagtigt, som de altid har gjort. Vi skal også på den meget besøgte restaurant il Giardino, som er smagfuldt indrettet af de to søstre, som ejer den og som begge står i køkkenet og laver mad med enestående stil og smag. Vi kommer i et privat hjem og laver mad med - og som - vores mamma altid har gjort. 

 

SPROGSKOLEN: hvor vi sammen med lærere fra den lokale sprogskole for udlændinge tilbyder intensiv undervisning på 6 niveau'er alt efter kursisternes udgangspunkt og behov.  www.scuolapalazzomalvisi.com  

Deltagelse forudsætter altså ikke nødvendigvis kendskab til italiensk. Der er kurser for nybegyndere, viderekomne og meget øvede. Undervisningen vil foregå på selve sprogskolen Palazzo Malvisi i Bagno.
For sprogskoleeleverne vil der blive rig lejlighed for både at lære og praktisere italiensk. Maks. 3-6 elever på hvert hold. Bl.a. i forbindelse med udflugt til Sansepolcro vil sproglærer kunne tage med. Mindst 20 timers sprogundervisning og mulighed fore at høre og tale meget italiensk ude i byen, samt deltagelse i meget af det øvrige program.

 

MALE/TEGNE-AKVARELSKOLEN: Det er lykkedes os at lokke underviseren Bartolomeo Balzoni fra den lokale maler/akvarelskole til at undervise på italiensk og godt engelsk.

Se nogle af Bartolomeo's akvareller på hans FB-side. Så kan du se, hvor dygtig kunstner han er - og dertil en glimrende pædagog og en meget varm og hyggelig person! Bartolomeo Balzoni kender alle de gode male-steder i området!  

Udover at blive endnu bedre til at male, så kan du også få lært mere italiensk!

Det toscanske landskab har altid inspireret kunstnere. Motiverne fra landskab, arkitektur, byrum og mennesker trænger sig hele tiden på, og det kan være svært at vælge lige præcis hvilket der er det mest maleriske. Vi er midt i de omgivelser, hvor mange af de store renæssancemalere voksede op, og siden arbejdede, fra Piero della Francesca, Leonardo Da Vinci, Pietro da Cortona osv osv. I disse historiske omgivelser vil vi finde vores motiver i den fantastiske natur, men også hos de hyggelige små pittoreske landsbyer og deres indbyggere, hvor det kan være svært at finde motiver, der ikke allerede minder næsten for meget om postkort.
Vi har staffelier stående i Sanpiero: De venter kun på ivrige malere.

Udover undervisningen vil der være mange fælles aktiviteter og udflugter og foredrag for alle deltagerne.

Vi får 8 dage i Sanpiero in Bagno på det hyggelige Hotel Bologna. Et ca. 80 år gammelt hotel, ombygget i 60’erne, og totalt nyrenoveret med nye badeværelser mv. og hvor kvaliteten og gæstfriheden stadig er som i de gode og glade 60’ere!  

Desuden har vi pladser i skønne lejligheder tæt ved hotel Bologna. Se nedenfor.

Sanpiero in Bagno og Bagno di Romagna er to dele af samme by, to perler på én snor, og er én og samme kommune: Bagno di Romagna er den ”fine” del af kommunen med ca. 800 indbyggere og med de flotte kurbadehoteller og med de mange italienske turister. Sanpiero (ca. 3.000 indbyggere) er der, hvor de lokale (og vi) faktisk bor, lever og arbejder og hvor der er folkeligt og liv om aftenen; altså det ”rigtige” og helt uspolerede Italien.

Vi vil blive modtaget på byens rådhus – og der vil blive mulighed for at deltage i byens dagligliv og fx også komme med til messe i den lokale kirke.

Med ophold tæt ved nabobyen Bagno di Romagna, vil det også være muligt at komme i termerne og også få mudderbad osv – så HUSK LIGE BADEDRAGTEN!

Der kommer ingen andre udenlandske turister: Italien information Service er det eneste rejsebureau i verden, som arrangerer rejser med ophold i San Piero. Alle tidligere deltagere er faldet for byen og ikke mindst for dens imødekommende indbyggere.


ISocietà Dante Alighieri opdagede San Piero og Bagno for et par år siden og har siden bl.a. haft begejstrede journalister med på besøg: De har skrevet med uhæmmet begejstring i deres aviser. Send en e-mail til ib@iis.dk – så kan vi sende link til artiklerne.

Indholdet i rejsen vil være meget varieret og i løbet af ugen bliver der flere udflugter, bl.a. til 'Dante-byen' med Dants grav; Ravenna med de pragtfulde mosaikker! Alle deltagerne kommer også med til TRØFFFELMARKED.

 

Et detaljeret program for de enkelte dage vil foreligge ved ankomsten, da det kan variere lidt på grund af vejret; men vi kan garantere et tæt program hver dag!


Vores gæster kan glæde sig til en unik oplevelse med natur, kultur og god mad – man bliver helt sikkert et bedre (og gladere og tungere..) menneske af at deltage. Antallet af pladser er begrænset, og vi har allerede mange forhåndstilmeldinger.

PRIS per person i dobbeltværelse kr. 11.880 for et godt 60’er hotel med fuldpension (ex. drikkevarer), transfers i Italien og udflugter og undervisning på de valgte kurser – Kort sagt ALT er inkluderet i denne enestående rejse. Der er et begrænset antal eneværelser på selve hotellet. Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr. * (Se også nedenstående information om single-rabat)

 

Med alle de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende. I det omfang det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ‘parret’ med anden rejsende af samme køn på dobbeltværelse på hotellet. I modsat fald betales det normale enkeltværelsestillæg. *

*Vi kan også tilbyde en enestående single-rabat: Spar enkeltværelsestillægget: indlogering på enkeltværelse i lejlighed, hvor man så deler badeværelse med et par andre rejsedeltagere. Lejlighederne ligger 100-200 meter fra hotellet og alle måltider vil naturligvis være på hotellet.
 

Praktiske oplysninger:

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri  og andre intereserede får rabat på rejsen, kr. 200,- svarende til et års medlemskab.  Se nærmere om at få rabatten  i forbindelse med tilmeldingen via nedenstående link

Rejsen koster uden rabat  pr. person i dobbeltværelse kr. 11.880

I prisen er inkluderet:

•     Flytransport non stop, Kastrup-Bologna T/R inkl. lufthavnsskatter og 20 kg. kuffert
•     Transfer lufthavn - hotel t/r i Italien
•     7 nætter på dobbeltværelse på Hotel Bologna i Sanpiero in Bagno
•     Fuldpension, inkl. ¼ husets vino
•     Udflugter og de valgte kurser
•     Entréer til alle de arrangementer og seværdigheder, der er fælles arrangementer

 

TILMELDING: Hav dit Dankort og gyldige pas klar. Bestil rejsen og betal depositum på dette LINK

 

I forbindelse med tilmeldingen betales et ikke-refunderbart depositum. Restbeløbet opkræves automatisk cirka  6 uger før afrejsen. 

 

NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger senere fraråder rejser til destinationen ( tid og sted), så refunderes hele det indbetalte beløb uden bøvl og besvær!

 

Ved framelding senere end 6 uger før rejsen refunderes 50% af rejsen, ved 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og i begge tilfælde altid med fradrag af kr.1000 udover depositum. Vi anbefaler derfor, at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en god forsikring gennem dette LINK

 


NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING!

Nærmere oplysninger Ib Larsen, ib@iis.dk
Tlf 8626 1666 

 

Italien Information Service as optræder kun som agent for de medvirkende flyselskaber, og det er alene disse, der har ansvar for flyrejsens korrekte gennemførsel.

Portræt af toscansk landskab
 
 
 
 
Markedsdag i San Piero
 
Markedsdag foran hotel Bologna med helt, helt uundværlige maskiner!
 
Madkursus på Gambero Rosso
 
 
Besøg hos et par glade og festlige stenhuggere !
 
Den centrale pladsi San Piero en markedsdag
 


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk