AKTUELLE REJSER


Foråret 2020 i farverige, italienske haver og parker.
Vi kan igen tilbyde en ny og pragtfuld rejse til Italien. Fascinerende haver i Norditalien 21. - ....

Bridge- og/eller Golfrejse til Italien med Mads Krøjgaard
  Årets bedste og billigste BRIDGE- og/eller GOLFREJSE. ALT ER INKLUDER....

Italienske uger - Århus - 2020
  DET LIGGER NU FAST, AT DE ITALIENSKE UGER 2020 BLIVER UGERNE 27. og 31, alt....

Efterår i Italien med valg mellem sprog, madkurser, maling/akvarel..
EFTERÅRET 2019 - GENTAGES 2020 Vælge mellem: SPROG-kurser, madkurser, male/ak....

Rom i december 2019 med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund
      "ROM IGEN" 29. november - 5. december 2019   En....

Jagt i Toscana/Mellemitalien
  Det er som det eneste rejsebureau nu lykkedes Italien Information Service A....
    
 

Rom i december 2019 med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund

Kunst, historie, julemarked på Piazza Navona, kastanjesælgere på gadehjørnerne og sort sol over Peterskirken 29. november - 5 december 2019 Mogens Nykjær, Patrick Kragelund & Ib Larsen:

 

 

 

"ROM IGEN"

29. november - 5. december 2019

 

En rejse for både nye og også mere erfarne Rom-rejsende, hvor vi besøger nogle af de kendte og mindre kendte, men endnu mere interessante steder i Rom. Selvom rejsen er en slags ”Rom for begyndere og fortsættere’, så vil alle Rom-rejsende få en fantastisk oplevelse.


Rejseledere:
Mogens Nykjær, mag. art, tidl. lektor i kunsthistorie på Aarhus Universitet og bl.a. forfatter til bøgerne: Peterskirken og I Pavernes Rom samt Venezia, Byhistorie og kunst og en stor bog om Det Sixtinske Kappel
Patrick Kragelund. dr. phil og tidligere direktør for Danmarks Kunsthistoriske Bibliotek, ekspert i Oldtiden og Kejsertiden.
Ib Larsen, Direktør Italien Information Service, presidente Società Dante Alighieri

 

TILMELDING og betaling af depositum via dette LINK 

 

Italien Information Service ( IIS) arrangerer sammen med Dante Alighieri igen en kulturrejse til Rom. Også på denne rejse har vi de mest kvalificerede rundviser med:

 

Tidl. lektor i kunsthistorie ved Århus Universitet, mag. art. Mogens Nykjær, bl.a. forfatter til bogen I Pavernes Rom med en grundig gennemgang af et stort antal af Roms kirker, pladser og andre monumenter. Mogens Nykjær har tidligere skrevet bogen om Peterskirken. Sidstnævnte bog er et pragtværk og den første totale fortolkning af kristenhedens største kirke. Senere er også udkommet bogen om Det Sixtinske Kapel. (Gyldendals forlag).

 

Sammen med Patrick Kragelund vil vi  besøge de ældste af seværdighederne i Roms centrum.

 

Ib Larsen vil som vanligt på IIS’ rejser forsøge at holde styr på det praktiske og på gæsterne!

 

På vores veje rundt i Rom kommer vi naturligvis også tæt på de mest kendte seværdigheder, så nye Rom-rejsende kan også roligt tage med!

 

Vi udnytter de fem dage fuldt ud: Der er afgang med direkte fly fra Kastrup den 29. november  kl. 08.25 og ankomst til Rom kl. 10.55  og hjemrejsen er den 5. december kl.13.20 med ankomst Kastrup kl.15.55 Det giver en eftermiddag, samt fem hele dage og så også lidt tid til indkøb den sidste dag.

 

NB: Mod tillæg kan man også ved selve bestillingen købe tilslutning/afgange fra Aalborg, Aarhus (Tirstrup) eller Billund:

Tilslutning fra Aalborg, Aarhus eller Billund med fly hhv kl. 06.20, 06.45  og 06.20  til Kastrup og så videre sammen med de rejsende fra Kastrup. Hjemrejsen kl. 13.20 sammen fra Rom til Kastrup og videre til Aalborg, Aarhus eller Billund  med ankomst  hhv. kl. 18.15, 17.55 og 18.25.

I Rom bor vi på Roms bedste og mest centralbeliggende, trestjernede hotel, 4 minutter fra Ghetto’en, 2 minutter fra Campo de’ Fiori og 5 minutter fra Trastevere,- et charmerende og nyindrettet, trestjernet, med elevator og dertil god morgenmad og altså den allerbedste beliggenhed.

Herfra kan vi nemt komme rundt og se, hvad der bør ses, når man ikke før har været i Rom eller måske bare ønsker at få indtryk fra tidligere ture sat ind i en sammenhæng.

 

Rom er på mange måder Europas arnested. Det var her, det romerske rige havde sit kraftcenter i århundrederne omkring Kristi fødsel, det var her, de kristne valgte at bygge verdens største kirke, Peterskirken, for at vise, hvilken religion, der var den stærkeste; det var her, at nogle af renæssancens store kunstnere, som Michelangelo og Raffaello, efterlod deres geniale værker; og det var også herfra, at en lille mand som Mussolini troede, at han kunne skabe et nyt verdensrige.

 

 

Program og tema for rejsen:

 

 I PAVERNES OG KEJSERNES ROM:

Kejsernes og Pavernes Rom den 29.november til den 5. december 2019.

Programmet er opbygget, så de antikke monumenter kommer i dialog med eftertidens kunst og arkitektur. Pavernes Rom anskues som arvtager og fortolker af kejsernes hovedstad.

 

Dagsprogram med forbehold for forbedringer

 

Fredag 29. november. Efter ankomsten og indkvartering på hotellet mødes vi i receptionen til eftermiddagens program: Hen over Marsmarken og ind i antikkens Rom: Pompeius’ teater, Via triumphalis, Circus Flaminius, Octavias søjlehal og Marcellus teatret. Derpå rettes fokus mod pavernes genskabte Rom med bl.a. Maniliernes hus, Ghettoen, Skildpaddefontænen, S. Maria in Campitelli og Palazzo Mattei.

19.30: Vi mødes igen på hotellet til fælles afgang til restaurant

 

Lørdag 30. november.

9.30 går vi samlet fra hotellet:  Kvarteret omkring Campo de’ Fiori med bl.a. Palazzo Farnese, Palazzo della Cancelleria, kirkerne Il Gesù og S. Ignazio.

 

Kl. 15.00 mødes vi ved ”flod-fontænen” – den med obelisken i midten - på midten af Piazza Navona Vi ser på pladsen og på kvarteret omkring Piazza Navona, Ludovisi samlingen i Palazzo Altemps, kirken San Luigi dei Francesi med Caravaggios udsmykning.

19.30: Vi mødes igen på hotellet til fælles afgang til restaurant

 

Søndag 1. december.

09.00 Heldagsudflugt til Villa d’Este i Tivoli og kejser Hadrians Villa.

19.30: Vi mødes igen på hotellet til fælles afgang til restaurant

 

Mandag 2. december.

09.00 Vi mødes ved kejser Konstantins triumfbue, kejser Titus’ triumfbue, Palatin og Forum Romanum, kejser Trajans marked. (Det tager mindst ½ time at gå fra hotellet til kejser Konstantins triumfbue, så overvej taxi!)

Formiddagen slutter i Via Cavour.

Vi mødes derpå kl. 15:00   foran Metro-stationen Colloseum og følges op til besøg i San Pietro in Vincoli.

(Michelangelo). Derfra besøger vi i Santi Quattro Coronati.

19.30: Vi mødes igen på hotellet til fælles afgang til restaurant

 

Tirsdag 3. december.

09.30 mødes vi ved obelisken på Piazza del Popolo. Formiddag: Piazzale Flaminia, Villa Giulia (etrusker-museet).

Mødetid- og sted aftales til eftermiddagens program

Eftermiddag: Borghese-parken, Monte Pincio og Den Spanske Trappe.

19.30: Vi mødes igen på hotellet til fælles afgang til restaurant

 

Onsdag 4. december.

09.00: mødes vi på Piazza della Repubblica,ved indgangen til Santa Maria degli Angeli

Fra Piazza della Repubblica til Piazzadel del Quirinale. Undervejs ses Moses-fontænen, Teresas henrykkelse samt kirker af  Bernini og Borromini.

Mødetid- og sted til eftermiddagens program aftales

Eftermiddag:  Vi mødes ved obelisken Piazza del Popolo.  Kejser Augustus’ Mausolæum og Fredsalter, Augustus’ solur og Pantheon.

19.30: Vi mødes igen på hotellet til fælles afgang til afslutningsmiddag på restaurant

 

Torsdag 5. december.

Formiddag: Hjemrejse fra mødested kl. 10.20

 

 

Husk at vi i vores rejseprogammer altid holder meget mere end vi lover:

 

Turen er for alle kunsthistorisk og historisk interesserede, nye såvel som tidligere Rom-farere, som føler trang til at få en forståelse for antikkens, renæssancens, barokkens og det nyere Italiens kunstneriske og politiske udtryk. Der kræves ingen specielle forudsætninger – bortset fra glæden ved at få en pragtfuld by og en god historie serveret af gode fortællere, der mestrer at formidle deres stof på en enestående god måde.

 

Det bliver en historisk vandretur, der giver et indblik i Roms levende ”arkæologi”. Der vil blive slidt på sålerne, så det er vigtigt at være rimeligt gående og at have gode travesko med: Men vi vil også være meget opmærksomme på dem,som ikke er hurtigløbere og så hjælpe med at formidle fælles taxi-kørsel: Tax er billig i Rom - hvis fire personer deler en taxi, kan det højst koste 3 € /person, selvom man skal langt omkring for at komme rundt til alt det spændende.

 

Vi bruger formiddagene og en stor del  af eftermiddagene til det tilbudte program..

 

Alle aftener spiser vi sammen på gode, folkelige restauranter. Der skulle blive lidt mulighed for på egen hånd at gå i butikker eller lade sig bestjæle på markeder eller i busser – det er også farverige aspekter af Rom! Efter behov tilbyder vi råd og vink om yderligere oplevelser. Vejret er sikkert mildere end i Danmark og før-julestemningen med det bløde kulbuelys om aftenen er fortryllende.

 

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende. I det omfang, det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ’parret’ med anden rejsende på dobbeltværelse – ellers betales det normale enkeltværelsestillæg.

 

Det endelige time-for-time-program vil ligge klar inden afrejsen, men med denne rejse gør man klogt i at tilmelde sig hurtigt, for det bliver en uforglemmelig smuk og oplevelsesrig tur på den bedste årstid at besøge Rom.

 

 Praktiske oplysninger:

Rejsen koster pr. person i dobbeltværelse kr. 11.800,-

I prisen er inkluderet:

Flytransport Kastrup - Rom T/R inkl. lufthavnsskatter

•Transfer lufthavn - hotel t/r i Rom

• 6 nætter på dobbeltværelse inkl. morgenmad på hotel Smeraldo

• Guidet program ved Danmarks to største eksperter

• 6 fællesmiddage, ekskl. drikkevarer

• Entréer til alle de seværdigheder, der er fælles arrangementer

 

 

Enkeltværelse kan købes til en merpris på kr. 1.550,-

 

TILMELDING og betaling af depositum via dette LINK
 

NB: Husk ved købet at oplyse alle navne på rejsedeltagere (Husk begges fulde navne ved samlet tilmelding på dobbeltværelse) og nøjagtigt, som de fremgår af gyldige pas - ellers kommer man ikke med flyet.

Ved tilmelding betales et ikke-refunderbart depositum udgør kr. 3.000/person som indgår i den samlede betaling. Når depositum er betalt og tilmeldingen registreret, så betaler vi straks en ikke-refunderbar flybillet. Derfor kan vi ikke refundere depositum. Restbeløbet opkræves via e-mail automatisk senest seks uger før afrejsen.


Rejsen kan betales med alle gængse kreditkort, Mange kreditkort har en indbygget Rejse-og Afbestillingsforsikring.

Ved framelding 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum).

Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring. Gennem IIS tilbydes Danmarks bedste og billigste forsikring, der dækker på vanlige vilkår: ved pludselig opstået og alvorlig, lægedokumenteret sygdom hos deltager eller hos dennes nærmeste familie. Tjek først, om du allerede er dækket på anden vis; ellers kan du tegne en rigtig god forsikring her: Klik på dette LINK 
.

NB: Fra januar 2008 dækker Det Gule Kort ikke længere behandling i udlandet og hjemtransport ved sygdom; men det det gør ’vores’ forsikring.. Så HUSK at tegne både en AFBESTILLINGS- og en FERIEREJSEFORSIKRING! Evt klik på dette LINK

 

HUSK: STRAKS at bestille det ”Blå sygesikringsbevis” hos Kommunens

Borgerservice – det ”Gule” kender de ikke i Italien.

Såfremt rejsen aflyses af IIS, refunderes hele det indbetalte beløb naturligvis og altid uden fradrag.

Italien Information Service as optræder kun som agent for de medvirkende flyselskaber, og det er alene disse, der har ansvar for flyrejsens korrekte gennemførsel.

 
 
 
 


-   Tranebærkæret 9   -   DK-8220 Brabrand   -  Tel (+45) 8626 1666  -  Fax (+45) 8626 2227  -  italien@iis.dk